Ми у Facebook
04.04.2016, 12:59

Що забезпечить одночасно тепло у помешканні й економію газу?

Придбання власного житла – для багатьох чи не найбільш відповідальна справа. Ми обираємо будинок, керуючись не лише ціною. Для нас є важливим акцентувати свою увагу на тих речах, які здатні забезпечити максимальний комфорт.
Зрозуміло, що важливим моментом є енергоефективність житла – можливість жити у теплій квартирі або будинку, використовуючи при цьому невелику кількість газу. Оскільки централізоване теплопостачання нездатне виконати це завдання у повній мірі, більшість нових житлових проектів передбачають у квартирах індивідуальні котли для опалення. І тут, як кажуть фахівці, головне – не помилитись у виборі обладнання, яке забезпечить максимально ефективне і, разом з тим, заощадливе використання ресурсів.

Насамперед, фахівці радять звертати увагу на виробника, а отже – й якість опалювального приладу. Наприклад, китайські виробники є дешевшими, але й похвалитись довговічністю роботи обладнання вони не можуть. Зокрема, за словами головного інженера компанії "Реноме-Євробуд" Андрія МОНІЧА, такі котли можуть надійно працювати лише 7-8 років. Водночас, наприклад, котли від визнаних німецьких виробників дають гарантію близько 30 років. І гарантовано забезпечують відповідність показникам, про які йдеться у технічних характеристиках. Це означає, що якщо у технічних характеристиках декларується товщина стінки у, наприклад, 0,5 міліметра, це означає, що так воно і є.

– Німецькі інженери бездоганно роблять не тільки автомобілі! Виробництво, наприклад, торгової марки "Vaillant" відомо завдяки своїй унікальній системі контролю на кожному етапі збірки. Під час виробництва, замість конвеєра, за основу взято принцип "one piece flow" – кожна одиниця устаткування збирається від початку до кінця одним майстром, який несе персональну відповідальність за якість збірки. 100% вироблених котлів проходять перевірку на випробувальних стендах. Тільки ті апарати, які успішно пройшли перевірку, відвантажуються на склад, при цьому, деяка кількість котлів шляхом випадкової вибірки піддаються повторному тестуванню. Тим самим досягається безпрецедентно високий рівень якості продукції, – наголошує Андрій Моніч.



Також важливою складовою є безпека роботи приладу. У цьому аспекті німці не зраджують собі. Котли обладнані багатоступеневою інтелектуальною системою захисту та діагностики несправностей, що виводяться на дисплей керування. Разом з тим, техніка від ТМ "Vaillant" має закриту камеру згорання – усі похідні речовини від згорання газу виводяться через централізовану газохідну систему. Ці котли нині використовують при зведенні унікального житлового комплексу "Спектрум". Саме тому ви не побачите, як у деяких інших будинках трубки, що виведені на фасад. Усі відходи сходяться в один димар, до того ж, назовні над покрівлею.

Окрема розмова – споживання газу. Проблемою багатьох виробників опалювальної техніки є те, що декларування і реальне споживання газу, фактично, є різними. Наприклад, якщо виробники гарантують, що для 1000 гігакалорій потрібно 100 "кубів" газу, то реальне споживання буде становити 200 кубометрів. Водночас, і у цьому випадку, як показує досвід, вигідніше для споживача працюють саме німецькі котли, що забезпечують точний і правдивий розрахунок.



– Треба розуміти, що економія газу залежить не лише від котла – у тому числі, від теплоізоляції будівлі, – запевняють у "Реноме-Євробуд". – У житловому комплексі "Спектрум" ми застосовуємо цілий комплекс заходів для забезпечення максимальної енергоефективності. Зокрема, встановлюємо двокамерний енергозберігаючий склопакет, п’ятикамерний віконний профіль, дотримуємось усіх технічних характеристик щодо норм опору-теплопередачі, усі точки втрати тепла – заізольовані. Тобто втрати тепла через зовнішній контур – близькі до нуля. І вже для закритого від холоду простору необхідний потужний генератор тепла. У цьому випадку найкращим варіантом є німецькі котли "Vaillant" п’ятого покоління, які ми успішно застосовуємо у будівництві.





На правах реклами