Ми у Facebook
29.12.2005, 02:51

Як створити собі новорічний настрій

”Новий рік на порозі, а настрій абсолютно ніякий”, — часто скаржаться останніми днями люди різного віку, фаху та соціального статусу.
У чому ж річ, що так впливає на наш настрій?
Насамперед на настрій людини діють природні чинники. Адже всі ми – діти природи і обов’язково реагуємо на зміни у ній. Кінець грудня в цьому плані – особливо несприятливий час: зимова негода, нестача сонячного світла, короткий день. Дається взнаки і суспільно-політична ситуація в країні, яка, на відміну від минулорічної, не надто сприяє піднесеному душевному стану. А ще – у кожного власні негаразди й клопоти...
Проте новий рік настає незалежно від погоди, політики і наших особистих проблем. А от настрій, попри всі теорії, ми значною мірою створюємо самі. Отже не варто чекати милостей від природи, сусідніх держав і рідних можновладців а самим зайнятися створенням Свята.
Власне, саме цьому і служать традиційні передноворічні ритуали: прикрашання ялинки і помешкання, підготовка подарунків, святкового столу. Втім, добре навести лад не лише у хаті, але і у своїй душі, думках, закінчити якісь важливі справи, підбити підсумки, постаратись віддати борги, причому не лише матеріальні, а й моральні. Це створює відчуття певної завершеності, внутрішньої свободи і, безперечно, сприяє гарному настрою.
Звичайно, кожен з нас має і власні рецепти створення гарного настрою. Комусь для цього варто послухати улюблену музику чи переглянути старий новорічний фільм, комусь – зробити невеличкий подарунок собі, коханому, а іншому – пройтися засніженим лісом, згадати щось радісне чи просто помріяти. Головне – не забувати, що наш святковий настрій – всередині нас самих, треба тільки вчасно витягти його назовні. А для цього буває достатньо лише невеличкого поштовху.





На правах реклами