Ми у Facebook
03.08.2006, 17:44

Юрій Собчук чекає вироку

Судова тяганина з асфальтовим заводом і головним комунальником Рівного затягнулася на невизначений термін
Кримінальну справу стосовно будівництва асфальтового заводу, за якою проходить начальник міського управління житлово-комунального господарства Юрій Собчук, уже направили на судовий розгляд. Проте 22 червня її знову відкликали на досудове слідство. Юрій Собчук був цим неприємно вражений. Він хотів почути вирок, щоб завершити нарешті цю “асфальтову тяганину”.

Справа навколо нібито допущених зловживань під час будівництва у Рівному асфальтового заводу тягнеться ще з 2002 року. Із того часу кілька разів об’єкт перевіряло міське контрольно-ревізійне управління. Хоча й знайшло деякі порушення, однак прокуратура міста не стала звертати на них увагу. Проте, коли на посаду міського прокурора призначили молодого та перспективного Ігоря Ольшанецького, буквально через кілька днів прокуратура міста порушує кримінальну справу спочатку за фактом нецільового використання з місцевого бюджету 254 тисяч гривень, з яких 23 тисячі гривень було витрачено на придбання газонокосарок і бензопилок. Решта грошей пішли на будівництво асфальтового заводу.
Ще через деякий час Юрія Собчука викликали в установу як свідка. Проте додому того дня він так і не повернувся. Одразу із прокуратури його помістили в ізолятор тимчасового тримання міського відділу міліції, перед тим оприлюднивши постанову про взяття під варту.
Пробув ж у статусі затриманого Юрій Собчук лише півдоби: у ніч на суботу із підвищеним тиском “швидка” забрала його у лікарню.
У понеділок на прес-конференції прокурор області Леонід Ореховський заявив, що справа вже направлена у суд. Відбулося навіть кілька засідань. Тепер її знову відкликали.
Леонід Ореховський стверджує, що Юрій Собчук перешкоджав досудовому слідству, кілька разів не з’являвся на виклики слідчого. Головний комунальник Рівного стверджує протилежне: каже, що слідству зовсім не перешкоджав:
— Думав, що ця справа вже доходить до свого логічного завершення, як чомусь її відкликали. Я вже ладен був почути вирок суду, оскільки був упевнений, що мене виправдають. Мені немає чого боятись — я нічого не крав.
Адвокат Юрія Собчука Олександр Журавльов підтвердив вислови свого підзахисного. Юрист каже, що за увесь час, доки розслідують кримінальну справу стосовно привласнення бюджетних коштів, Собчука викликали до слідчого лише чотири рази. Під час другого такого візиту Юрія Собчука затримали.
— Із тих пір без адвоката (тобто мене) він туди вже не йде, — розповідає Олександр Журавльов. — Про які тоді перешкоджання слідству може йти мова?
За словами адвоката, прокуратура міста клопотала про повернення кримінальної справи на додаткове розслідування, мотивуючи неповнотою досудового слідства. За нормами, воно повинно тривати не більше двох місяців. Далі — чергове судове засідання. Юрій Собчук сподівається, що воно буде останнім, і він нарешті почує вирок.





На правах реклами