Ми у Facebook
27.12.2006, 23:50

“У мого Діда Мороза навіть дорослі вірять”

Актор облмуздрамтеатру Анатолій Лозовський понад 30 років вітає рівнян з Новим роком

— Уперше для ролі мені, 17-річному, довелося перевтілюватися, бо раптово треба було замінити дідуся, який зазвичай грав Діда Мороза у моєму рідному селі на Полтавщині.
Старенький захворів, то мене попросили. А потім і в армії наздогнав мене той казковий персонаж. Та й відколи почав працювати в театрі, ця роль постійно мені дістається. Не відмовляюся, бо Дід Мороз приносить радість людям, насамперед дітям.
Шкода, що протягом останніх років змінились цінності свята. Колись діти хотіли вивчити віршик, таночок, отримати подарунок, а нині в епоху комп’ютерів та плеєрів дитину на казкове свято цукеркою не заманиш. Буває, питаєш в дитини: що ти хочеш попросити в Діда Мороза? А вона толком говорити ще не вміє, а вже каже: “Хочу телефон з відеокамерою”. Тоді кажу, що передам подарунок через батьків. Були випадки, коли на заходах для дорослих після кількох чарок люди забували про роки й починали бавитися, наче діти, згадуючи дитинство.
Головне у цій роботі — зіграти Діда Мороза так, щоби в нього повірили не тільки діти, а й дорослі. Є дві сім’ї, де я вітав діток протягом 19 років, а зараз щороку вітаю їхніх внуків!





На правах реклами