Ми у Facebook
25.03.2009, 15:48

Глядачі шаленіли від талантів

На конкурсі у Сергія Яцухненка (праворуч) було багато прихильниць

Сергій Яцухненко та Юлія Гемберг стали найсучаснішими рівненськими випускниками. Вони вибороли ці звання у щорічному конкурсі “Сучасник та сучасниця-2009”. Випускники довели, що достойні такого права, продемонструвавши свій хист, творчий потенціал, знання та ерудицію.
Після дводенних змагань у півфіналі із 21 учасника конкурсу “Сучасник та сучасниця-2009” до фіналу потрапили семеро. У п’ятницю, 20 березня, вони втілювали свої таланти у життя та перетворили конкурсні змагання на чудове шоу.
— Це креативний конкурс, назва і зміст якого відповідають одне одному. Завдання вимагають від старшокласників і знань, і ерудиції, і культури. Він говорить про престижність участі в ньому. Адже його учасники — найсучасніший учень і учениця, — зазначив начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Віталій НОВАК.
За словами директора міського Палацу дітей та молоді Ірини ПЕРВУШЕВСЬКОЇ, фіналісти різні, але кожен учасник — це маленький діамант.
— Усі вони талановиті діти, які заслуговують на увагу і повагу, — підтвердила директор.
Те, що вони і справді діаманти, фіналісти доводили у п’яти конкурсах: візитка, розминка, танцювальний, музичний і “Світ моїх захоплень”. Уже перший конкурс довів, наскільки сучасні випускники виходять у світ з гарним почуттям гумору, вміють жартувати та просто доводити до сліз (від сміху) інших. Насміялися глядачі досхочу від жартів, “приколів” і хлопців, які були бабусею, немовлятами та Вєркою Сердючкою. Хоч глядачів прийшло не надто багато і в залі залишалися вільні місця, атмосфера тут панувала дружня, весела та драйвова. Підтримували учасників оплесками, плакатами, скандуванням, що вони найкращі. Група підтримки і справді була сильною. Особливо у Сергія Яцухненка. Уже з перших хвилин конкурсу він завоював прихильність і суддів, і глядачів. Дівчата шаленіли, коли він співав на сцені.
Навіть журі не могли не відзначити, який вплив справила на них пісня.
— Сергій проспівав пісню душею. Мабуть, він теж удвох, і я в це вірю, — поділилася враженнями заступник начальника міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Марія ЗУБОВА.
Інші фіналісти теж потішили своїми вокальними даними. Мелодійні пісні про кохання прозвучали у виконанні Анастасії Войтко та Юлії Гемберг, більш запальну пісню проспівала Ольга Манько. А от Олександра Федорася у музичному конкурсі підтримала “Міс Рівненщина-2008” Наталія Соловйова. Вони дуетом виконали пісню “Ти ж мене підманула”.
— Я підтримую свого однокласника Олександра, — поділилася Наталія Соловйова. — Всі учасники достойні, щоб називатися сучасниками і сучасницями. Цей проект допомагає показати свої таланти та розкрити себе з різних сторін.
Не приховали фіналісти і свою майстерність у хореографії. На сцені були сучасні танці у дусі містерії, і кружляння у романтичних вальсах в образі Попелюшки, і брейк-данс.
Талантів нашим випускникам і справді не позичати. Адже захоплення у всіх різноманітні. Це довів останній конкурс, де фіналісти показали, що вміють не лише танцювати і співати. Самі пишуть музику та слова пісні, читають напам’ять уривки з п’єс, вміють за кілька хвилин перетворитись у Проню Прокопівну із драми Старицького “За двома зайцями” та розповісти як справжній журналіст останні новини, як зробив Радомир Якушевський.
Зрештою хоч всі були достойні, але обрати треба тільки двох. Такі умови змагання. Тому “Сучасником та сучасницею-2009” стали Сергій Яцухненко та Юлія Гемберг, які набрали найбільшу кількість балів.
— У мене хороші враження, але я ще відчуваю позитивний шок від усього, що відбулося. Конкуренція була сильна. Нам потрібно більше конкурсів, які розкривають таланти, — поділилася першими враженнями Юлія Гемберг.
Подякував і своїй підтримці Сергій Яцухненко.
— Я ще не бачив, щоб стільки людей за мене вболівало. Конкурс мені сподобався. Я зумів почерпнути багато ідей від вчителів, — зазначив сучасник-2009.
Учасники конкурсу отримали призи та дипломи. Усі фіналісти також візьмуть участь в урочистостях, які відбудуться у Рівному на випускному.





На правах реклами