Ми у Facebook
18.11.2015, 08:15

19 листопада — Міжнародний день відмови від куріння

Кожного третього четверга листопада щорічно в більшості країн світу відзначається Міжнародний день відмови від куріння. Він був встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році.
За даними ВООЗ у світі 90% смертей від раку легенів, 75% — від хронічного бронхіту і 25% — від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.

Кожні десять секунд на планеті вмирає один запеклий курець (до 2020 року цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди).
Куріння і викликані ним захворювання щорічно стають причиною смерті багатьох громадян нашої країни.

Мета Міжнародного дня відмови від паління — сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти паління всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

Слід зазначити, що за доброї поінформованості про шкоду тютюнопаління для здоров’я, не багато городян прагнуть позбавитися від нікотинової залежності. Або людина не усвідомлює всієї тяжкості наслідків вживання тютюну для свого здоров’я, або вважає, що хвороба її не торкнеться, або звичка палити настільки сильна, що немає можливості від неї відмовитися.

Портал OGO.ua теж долучається до відзначення Міжнародного дня відмови від куріння і пропонує своїм читачам, які палять, хоча б на день відмовитись від цигарок.

Бережіть своє здоров'я і скористайтеся гарною нагодою, щоб кинути палити! Окрім вас, про ваше здоров'я ніхто не піклуватиметься!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ