Ми у Facebook
22.01.2011, 09:57

Рівненський економіко-правовий ліцей матиме нового директора

Гуманітарна комісія Рівнеради розглянула питання щодо ситуації у Рівненському економіко-правовому ліцеї.
За словами голови постійної комісії Світлани Богатирчук-Кривко, прийнято рішення рекомендувати міському голові Рівного Володимиру Хомку якнайшвидше призначити керівника закладу та звернутись до Рівненського обласного управління освіти на науки перевірити використання бюджетних коштів.

— Ми врахували і той фактор, що голова Піклувальної Ради ліцею Ігор Пюрко звернувся до суду. Тож суд прийматиме рішення з цього питання, — пояснює Світлана Богатирчук-Кривко. — Що ж до звинувачень, які приписували Світлані Алексєєвич, серед яких недосконала організація гурткової роботи, можу сказати, що за весь час існування ліцею саме до гурткових занять із учнями залучались кваліфіковані фахівці — кандидати наук, доктори наук, викладачі вищих навчальних закладів. Такий стан речей не подобався вчителям, які хотіли займатись репетиторством, власне з тими учнями, у яких вони ведуть заняття. Цей заклад я сміливо можу назвати авторським проектом Світлани Петрівни. У той час, коли вона призначалась керівником ліцею, законодавство не ставило вимоги щодо наявності педагогічної освіти. Цю норму було прийнято декілька років тому.

У висунутих претензіях, на думку Світлани Богатирчук-Кривко, сьогодні можна звинуватити будь-кого із керівників шкіл.

— Бюджетне фінансування передбачає лише оплату зарплат педагогів та комунальні послуги. А утримання закладу та такі проблеми, як де взяти кошти на крейду, фарбу, сантехніку, побутові витрати, методичну літературу — лягають тягарем на плечі директорів.

На останній сесії Рівнеради міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що незабаром заклад матиме нового директора.

— Я розумію причини цього конфлікту, вони суб’єктивного характеру, — пояснює Володимир Хомко. — Світлана Алєксєєвич перейшла дорогу одній людині. Тому, запевняю, що новопризначеним директором буде людина з іншого навчального закладу. Варіант призначення на цю посаду колишнього заступника Світлани Петрівни Богдана Харіва не розглядається.





На правах реклами