Ми у Facebook
10.03.2011, 11:56

Вибір "ОГО". Одержима перемогою... і піснею - Наталія СОСЮК

Статус: директор Рівненського обласного ліцею-інтернату
Наталія Сосюк уже п'ятий рік очолює НВК "Рівненський обласний ліцей-інтернат" (РОЛІ). Його по праву вважають одним із найкращих освітніх закладів області. Адже для учнів тут створені всі умови не лише для успішного навчання за різними профілями, а й особистого розвитку. Випускники-ліцеїсти стають студентами кращих ВНЗ України та світу. А все завдяки педагогічному колективу однодумців, яких вміло згуртувала Наталія Володимирівна.

Жінка пройшла шлях від студентки філологічного факультету Рівненського державного педагогічного інституту до заслуженого вчителя України. За цей час працювала вчителем української мови та літератури Грушвицької ЗОШ, вчителювала у Рівненській гуманітарній гімназії, а за сумісництвом читала лекції у РОІППО, викладала у Рівненському педінституті, РОЛІ. А у 2006-му й очолила останній. Від природи Наталія Сосюк — борець. Тому й живе за принципом: "Навіщо жити, якщо не боротися, і навіщо боротися, якщо не перемагати".

— П'ять років в обіймах всесвіту — це мить, а в сенсі людської праці — це труднощі, поразки, перемоги. Втім, найголовніше в житті — зберегти людяність, святість пісні, виховання, яке дали батько й матір, бути добрим, вміти співчувати ближньому, — у цьому переконана пані Наталія.

З того часу, як Наталія Сосюк очолила ліцей, він відчутно змінився — починаючи від інтер'єру в холі й закінчуючи матеріальним оснащенням закладу. За цей період знайшли порозуміння та взаємопідтримку з батьками, колективом, владою. Сьогодні усі разом йдуть спільним шляхом заради майбутнього дітей.

За успіхом пані Наталії безперечно стоїть і її родина. Із чоловіком у них повне взаєморозуміння і підтримка. Зустрічі з донькою Мариною, яка живе і працює в Києві, щоразу стають усе більш трепетні.

А ще Наталія Сосюк обожнює читати та писати вірші, втому чи настрій виспівувати народною піснею. Видала власну поетичну збірку, і вже має матеріал і на наступну. У вільний час жінка любить пекти пироги, грати в більярд та читати. Та найбільша радість у її житті — це допомога людям.

— Що не віддав, то все пропало, а що віддав, то все твоє, — переконана пані Наталія.





На правах реклами