Ми у Facebook
10.03.2011, 16:05

3 місце. Епоха Первушевської - Ірина ПЕРВУШЕВСЬКА

Статус: директор Рівненського міського Палацу дітей та молоді
За роки роботи у Рівному ім'я Ірини Первушевської стало синонімом позашкільної освіти. Спираючись на 30-річний досвід, директорка Палацу дітей та молоді не тільки зберегла творчий потенціал закладу, а й примножує його відповідно до тенденцій часу.

Щоб зрозуміти суть впливовості Ірини Олександрівни, варто лишень глянути на біографії більшості успішних людей Рівного. Кожен з них бодай чимось був дотичний до Палацу дітей та молоді. Зберігається ця тенденція і зараз. І це не дивно, адже тут представленні різноманітні секції та школи — танці, спів, театр, гімнастика, екологічні та поетичні гуртки, журналістика, інформатика та парламент дітей.
За останній рік додав став ще більш упізнаваним. Команда Ірини Первушевської добре попрацювала над популяризацією закладу у ЗМІ та інтернеті.

"Щоб бути молодим — треба бути з молодими", — каже народна приказка. Ірина Первушевська цієї мудрості дотримується на всі сто. З юними вихованцями вона і на репетиціях, і на сцені. Завжди сповнена творчої енергії та новаторських ідей.

І не скажеш одразу, що у неї, як і у всіх за радянських часів, була традиційна біографія: школа, інститут, робота, а також піонерія, комсомол. Ірина Первушевська закінчила педінститут у Рівному.

Працювала старшою піонервожатою у школі, потім — секретарем міськкому комсомолу. Їй було 27 років, коли очолила тоді ще Палац піонерів. Кар’єру, як каже сама Ірина Первушевська, зробила по горизонталі. Завдяки її творчій та наполегливій роботі Палац став визнаним лідером не тільки в Україні, а й за кордоном.

Сьогодні тут працюють більше 10 профільних шкіл, 23 художні колективи, діє багато культурних та освітніх проектів — Благодійний марафон "З вірою в майбутнє", щорічні рейтинги "Золоте гроно" та "Золотий апельсин", ток-шоу "Історії успіху", організовані ресурсні центри. Тут народилися зразковий хореографічний ансамбль "Дружба", народний ансамбль сучасного танцю "Light dance company", зразковий ансамбль спортивного танцю "Ритм", народний театр-студія "Від Ліхтаря", народний фольклорно-етнографічний гурт "Веснянка", народна рокабілі команда "От Вінта".

У позашкільній освіті та культурі уже 30 років триває Епоха Первушевської. І дай Боже, щоб так було й надалі.





На правах реклами