Ми у Facebook
30.03.2011, 08:32

В центрі Рівного виявили гуртожиток вартістю... одна гривня

Одноповерховий гуртожиток на вулиці Драгоманова, 21 в у Рівному вартістю одна гривня і шість копійок виявили ревізори КРУ в Рівненській області.
Про це повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.

Одноповерховий гуртожиток на вулиці Драгоманова, 21 в у Рівному вартістю одна гривня і шість копійок виявили ревізори КРУ в Рівненській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп». Гуртожиток обліковувався на балансі інституту.

Порушуючи вимоги відповідної постанови Кабінету міністрів, бухгалтерія упродовж 16 попередніх років (1995 – 2010 роки) не проводила індексації вартості гуртожитку. Проведена під час ревізії індексація гуртожитку, збільшили його балансову вартість на 560 тис. гривень.

Ревізори виявили і ряд інших порушень. Зокрема, без застосування тендерних процедур у вересні 2008 року державне підприємство придбало автомобіль УАЗ 63-337 «Limited» вартістю 112,9 тис. гривень. Також інститут не проводив претензійно – позовну роботу зі стягнення з боржників заборгованості, що призвело до прострочення термінів позовної давності. Внаслідок чого підприємство отримало збитків майже на 54 тис. гривень.

Порушуючи норми законодавства, без погодження з Державним комітетом України по водному господарству, у ревізійному періоді інститут передав Рівненському облводгоспу частину адміністративного приміщення площею 12,3 м2 вартістю 29,9 тис. гривень.

Загалом, планова ревізія КРУ в Рівненській області виявила у фінансово-господарській діяльності ДП «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп» порушень майже на 757 тис. гривень.

Про результати контрольного заходу проінформували прокуратуру. На чотирьох працівників інституту складено протоколи про адміністративне правопорушення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ