18.04.2011, 14:15
Як правильно зберігати харчі, щоб уникнути отруєнь: поради рівненських лікарів
Напередодні Великодніх свят не хочеться говорити про щось погане та неприємне. Але слід пам'ятати, що при легковажному ставленні до вмісту вашого продуктового кошика можуть бути зіпсовані не тільки святковий настрій, а й здоров'я.
Від асортименту продуктів на полицях українських магазинів у рівненських споживачів розбігаються очі. Але кількість зовсім не означає якість. Щоденно ми, рівняни, зіштовхуємося із фактами появи на ринку неякісних, фальсифікованих продуктів харчування, з численними випадками отруєнь.
Спалахи гострих кишкових інфекцій періодично трапляються в різних країнах світу. На жаль, не рідкість вони і для Рівного. Але казати про ці захворювання, як про щось неминуче, було би неправильно. Здебільшого причиною спалаху гострих кишкових інфекцій є порушення санітарно-епідемічних норм та правил особистої гігієни, а також споживання населенням недоброякісних харчових продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі. Особливо небезпечними в цьому плані є продукти тваринного походження — м'ясні, молочні та рибні, внаслідок споживання яких можна захворіти на дизентерію, сальмонельоз, трихінельоз, сибірку, інші інфекційні хвороби, а також заразитися гельмінтами. Велику небезпеку становлять і рибні (риба в'ялена, копчена) та м'ясні продукти (тушонки) домашнього виготовлення, що продаються з рук. Вони найперше становлять ризик виникнення такого захворювання, як ботулізм, яке характеризується високою смертністю.
Згідно зі статистичними даними, за 2010 рік в Україні було зареєстровано 42 спалахи гострих кишкових отруєнь, в результаті яких постраждало 717 людей, із них 290 дітей.
Детальніше на сайті "Рівненської газети"
Спалахи гострих кишкових інфекцій періодично трапляються в різних країнах світу. На жаль, не рідкість вони і для Рівного. Але казати про ці захворювання, як про щось неминуче, було би неправильно. Здебільшого причиною спалаху гострих кишкових інфекцій є порушення санітарно-епідемічних норм та правил особистої гігієни, а також споживання населенням недоброякісних харчових продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі. Особливо небезпечними в цьому плані є продукти тваринного походження — м'ясні, молочні та рибні, внаслідок споживання яких можна захворіти на дизентерію, сальмонельоз, трихінельоз, сибірку, інші інфекційні хвороби, а також заразитися гельмінтами. Велику небезпеку становлять і рибні (риба в'ялена, копчена) та м'ясні продукти (тушонки) домашнього виготовлення, що продаються з рук. Вони найперше становлять ризик виникнення такого захворювання, як ботулізм, яке характеризується високою смертністю.
Згідно зі статистичними даними, за 2010 рік в Україні було зареєстровано 42 спалахи гострих кишкових отруєнь, в результаті яких постраждало 717 людей, із них 290 дітей.
Детальніше на сайті "Рівненської газети"

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 2549Інші статті рубрики:
Магнітні бурі в липні 2025: список найнебезпечніших днів

Липень 2025 року обіцяє бути насиченим геомагнітною активністю.
переглядів: 754
Готуємо шакшуку на сніданок: простий рецепт для всієї сім'ї

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 184
Напруження та фінанси: детальний астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 179
Що святкують 6 липня: традиції та прикмети

У цей день православні молитовно звертаються до святого Сисоя — покровителя хліборобів.
переглядів: 191
Як вивести плями від фруктів з одягу: дієві поради для господинь

Фруктові плями на улюбленому одязі — справжнє випробування для кожної господині. Вишня, чорниця, полуниця, виноград чи гранат залишають яскраві сліди, які глибоко вбираються у тканину.
переглядів: 256