Ми у Facebook
14.06.2011, 15:40

Ніна Матвієнко та брати Яремчуки привітали жителів Сарн із Днем міста [+Фото]

Барабанний дріб зібрав жителів Сарн на головній площі міста в понеділок, 13 червня, — того дня жителі та гості поліського міста на Рівненщині відзначали відразу два свята — Трійцю та 126-й день народження Сарн.
На просторій центральній алеї на вулиці Широкій — яскрава пишна виставка: десятки художніх композицій, вишиванок, робіт зі шкіри й бісеру; намети зі смачними хлібо-булочними виробами... Заворожують око й картини сарненських митців та роботи фотографів, звичайно, пов’язані з рідними куточками. А поруч — виступають аматорські музичні колективи міста, лунають вірші місцевої поетеси Валентини Петренко.



Під вечір, здавалося, чи не вся сарненська громада зібралась у центрі міста, де й відбувались найцікавіші дійства. Відкрив свято танцювальний колектив барабанщиків економіко-правового ліцею «Лідер».

За ними з яскравим танцювальним номером виступив ансамбль «Журавка» під керівництвом Сергія Галушка. Вихованці танцювальної школи подарували яскраві та ефектні танцювальні комбінації під запальний калейдоскоп мелодій, а під кінець виступу в центрі площі замайорів великий прапор міста, прикрашений яскравими повітряними кульками.

Зі святом сарненчан привітали міський голова Сергій Євтушок, народні депутати Юрій Прокопчук та Микола Шершун, заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад, перший заступник голови облради Михайло Кривко, голова райдержадміністрації Анатолій Остапчук, голова райради Микола Драганчук. Щирі обіцянки продовжити гідний шлях сарненчан пролунали з вуст наймолодшого покоління – вихованців дитсадка «Казка». З подарунками до міста-іменинника того вечора завітали не лише представники обласної влади, а й гості з сусідніх районів та міст — Костопільщини та Кузнецовська, а також із міста-партнера в Польщі.

Символічно прозвучав заклик до єднання усіх мешканців Сарн з уст настоятеля храму Покровської Божої Матері отця Юрія. Одразу після його слів надворі пішов дощ... Між собою люди говорили: це до хорошого врожаю та процвітання міста.



Один із символів процвітання, багатства та щедрості — великий запашний коровай — подарував місту того вечора Сарненський хлібозавод. Власне, різноманітних подарунків і відзнак під час святкування на центральній площі було справді багато. Впродовж свята чимало мешканців міста підіймались на сцену за почесними грамотами й нагородами — ними вшанували активних діячів у різних галузях життя Сарн, меценатів, працьовитих сарненчан. Найкращі з них будуть занесені на дошку пошани міста.

Чимало творчих колективів виходили на центральну сцену Сарн із піснями й танцювальними номерами. Це, зокрема, й народний ансамбль «Мереживо», і інструментальний квартет «Сарненські гуцули», чий дебютний виступ порадував запальним виконанням закарпатських пісень “на сарненський мотив”.



Та найбільшим подарунком для жителів міста став виступ відомих українських артистів – «кришталевої роси» (як представили її ведучі) Ніни Матвієнко, українських соловейків Назарія та Дмитра Яремчуків, співачки Христини Рути. А молодих сарненчан особливо порадував запальними мотивами відомий рокабілі-гурт "Ot Vinta". Організатори запевнили, що артистів запросили не за кошти міського бюджету, а завдяки спонсорській допомозі народних депутатів.

126-ту річницю “перлини Західного Полісся”, як не раз називали того вечора Сарни, завершив довготривалий святковий феєрверк. Він освітив місто зірочками любові, радості, щастя й єдності, адже сарненчани дійсно обожнюють своє рідне місто!






На правах реклами