Ми у Facebook
06.07.2011, 17:35

Цьогоріч фестиваль "Бандерштат" прийматиме Луцьк [+Фото]

Музично-патріотичний фестиваль "Бандерштат" цьогоріч пройде 13-14 серпня на території Луцька. Наразі організатори уточнюють місце проведення та програму молодіжного фесту, який цьогоріч пройде вже вп’яте.
Незважаючи на різноманітні перепони, один із найбільш націоналістичних молодіжних фестивалів західної України таки відбудеться. Як відомо, "Бандерштат" присвячений національно-визвольному руху, Українській повстанській армії, Степану Бандері та патріотичному вихованню молоді. Вже традиційними тут стали майстер-класи з бойового гопака, патріотичні татуювання та боді-арт, силові ігри, лазертаг, пейнтбол, ярмарок української етнічної продукції.


Підтримує фестиваль і українську музику. Так торік гостями фестивалю стали "Тінь сонця", "Фіолет", "Злам", "Ролікс" та рівненський проект "Etno XL". Традиційними гостями стали і відомі українські письменники, поети, журналісти та громадські діячі. Торік громадська організація "Національний альянс" та культурно-мистецька агенція "Арт-захід" вирішили провести фестиваль у музеї сільського господарства в селищі Рокинь неподалік Луцька.


— Наразі точне місце проведення дійства ми не розголошуємо, проте воно вже визначене, — повідомив арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк. — Хочемо, щоб це була територія просто неба. Зараз займаємось пошуком спонсорів та партнерів. Відповідно, збираємо пропозиції щодо програми проведення святкувань.
У попередні роки частину коштів на проведення фестивалю виділяла з бюджету Волинська обласна рада. Тепер же організаторам доведеться сподіватись на добру волю та щедрість меценатів та спонсорів.





На правах реклами