Ми у Facebook
12.07.2011, 10:37

На кого у Рівному вчитися дорого й дешево?

OGO.ua поцікавилось, скільки коштує найдорожчий та найдешевший рік навчання та на яких спеціальностях у вищих навчальних закладах Рівного.
Чимало вищих навчальних закладів області наголошують, що не підвищували цьогоріч вартості навчання у своїх закладах. Втім, і такі заходи не роблять освіту аж надто дешевою.

Для порівняння ми обрали п’ять ВНЗ на Рівненщині - Рівненський державний гуманітарний університет, Національний університет водного господарства та природокористування, Національний університет “Острозька академія”, Міжнародний економіко-гуманітарний університет та Рівненський інститут слов'янознавства Київського славістичного університету. Цікавилися вартістю одного року навчання на денній формі на освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста.

У НУВГП найдешевше коштуватиме навчання на спеціальностях “Гідротехніка” та “Гідроенергетика” - 6800 грн за рік, а от найкоштовнішим виявилось опанування спеціальності “Архітектура” - 12100 грн. У той же час в РДГУ “найдешевше” “Книгознавство” - 6500 грн, а найдорожча “Іноземна філологія” - 9700 грн.
НУ “Острозька академія” найменше просить за навчання на “Релігієзнавство” - 7000 грн, а найбільше доведеться викласти за диплом спеціаліста з права - 11100 грн за рік.

МЕГУ ім. С. Дем’янчука пропонує опанувати спеціальність “Початкова освіта” - 4500 грн, а за “Правознавство” просять 10000 грн. Навчитися “Образотворчому мистецтву” у РІС КСУ можна за 6100 грн, а опанувати “Міжнародні відносини” - за 7500 грн.





На правах реклами