Ми у Facebook
13.07.2011, 11:21

Працівникам “туберкульозних” закладів Рівненщини доплачуватимуть

Рівненщина отримала додаткові трансфери з державного бюджету. Вони призначені для збільшення заробітної плати, мотивацію працівників “туберкульозних” закладів та закладів культури.
Рівненщина отримала додаткові трансфери з державного бюджету. Їх розподіл мають затвердити депутати обласної ради. Про це повідомила начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Людмила Кушнер.

— Із 1 липня передбачається збільшення мінімальної заробітної плати першого тарифного розряду для працівників бюджетної сфери. На ці видатки пропонується нам 49 млн грн, які одразу розподілені між районами та містами обласного підпорядкування. Крім цього передбачаються кошти на надбавки працівникам соціального захисту, працівникам освіти і бюджетної сфери. Крім того, є трансфер для стимулювання працівників, які працюють у туберкульозних закладах. На це передбачається 3 млн грн, — продовжила Людмила Кушнер.

Ці кошти розподілені між районами і містами залежно від того, де є кабінети фтізіатрії, і на обласний бюджет, бо з нього фінансується територіальне медичне об’єднання “Фтізіатрія”.

— Маємо також 26 млн гривень субенції на розвиток регіонів. Вони будуть розподілені на капітальні ремонти, реконструкції і будівництва закладів соціально-культурної сфери, — зазначила пані Кушнер. — Але ще немає розробленого порядку використання цих коштів, який має бути затверджений Кабміном.

До того ж, за словами головного фінансиста області, Сарненському і Здолбунівському районам передбачена субвенція на розвиток соціально-культурної сфери, які також підуть на будівництво об’єктів освіти, охорони здоров’я та інше.





На правах реклами