Ми у Facebook
18.07.2011, 14:19

Гран-прі рок-фестивалю “Тарас Бульба” здобув луцький гурт “Фіолет”

фото Тараса Ковальчука

Три дні Дубно не спало, адже з 15 по 17 липня тут проходив щорічний Всеукраїнський фестиваль поп- та рок-музики «Тарас Бульба». Для тисяч прихильників драйвової музики та гучних тусовок зі всієї України, та й не тільки, грали аж 22 гурти. Гран-прі одностайним рішенням журі виборов «Фіолет» із Луцька.
Фестиваль, який цьогоріч святкував своє 20-річчя, відзначився не тільки високою організацією та культурою, але й насиченою програмою. Гості та мешканці Дубна, окрім перегляду концерту, мали змогу відвідати виставку-продаж «Алея майстрів», де були представлені роботи з вишивання, бісероплетіння, різьбярства та ковальства. Охочі могли не лише їх придбати, а й узяти участь у майстер-класах з народного та декоративно-ужиткового мистецтва.

Чимало бажаючих продегустувати медовуху, рибну юшку та куліш зібрали біля себе члени Львівського коша Українського козацтва.

- Ми на цьому фестивалі вперше, - ділиться враженнями представник коша Мирослав Решетилов. - Приємно вражені як самим містом Дубном, так і організацією святкування. Часто виїжджаємо у різні міста на концерти, але тут публіка вирізняється гостинністю та високою культурою. Тепер, думаю, будемо щорічно сюди приїздити.

Пан Мирослав з радістю поділився рецептом куліша, аромат якого вишикував чергу охочих спробувати страву:
- Готуємо у казанку на салі. Додаємо м’ясо птиці, пшоно, цибулю. Особливість нашого куліша - у додаванні кукурудзяної крупи. І ні в якому разі не забуваємо про велику кількість зелені та козацьких спецій.

Також у рамках фестивалю можна було пройти експрес-тест на СНІД. А представники Дубенського міськрайонного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді розповсюджували серед натовпу презервативи задля попередження поширення ВІЛ-СНІДу.

Цікавинками заходу стали флешмоб «Бульбарокко», де учасники імітували гру на гітарі, а також показ-імпровізація «Найкрутіша рок-зачіска».



Використовуючи найрізноманітніші аксесуари, відповідні одяг та макіяж, кожен учасник фесту мав змогу вразити присутніх зовнішнім виглядом.



Організатори святкування, міська влада задоволені цьогорічним проведенням заходу і в майбутньому планують ще більше «розкрутити» фестиваль.
- Ми зробили все можливе, що залежало від нас, - зазначив міський голова Дубна Василь Антонюк. – Запевняю, що найближчі роки, поки я буду при владі, свято проводитиметься і щорічно вдосконалюватиметься. Щоправда, плануємо перенести його на стадіон і запровадити символічну плату за вхід, адже розчаровує той факт, що не знайшлося генерального спонсора. Але все ж велику подяку висловлюємо дубенським підприємцям, які відгукнулися, допомогли міській владі, чим показали, що небайдужі до культурного розвитку нашого міста. А також дякую працівникам міліції та швидкої допомоги, які уважно контролювали ситуацію, чим зумовлена відсутність важких правопорушень та фатальних наслідків.



Журі, склад якого за останні роки змінювався мало, приємно вражене професійністю цьогорічних переможців. Головними критеріями, за словами членів журі, були талант, мистецький результат та вплив на публіку. На думку суддів, загальний рівень виконавців був нижчим, ніж у минулі роки, але рівень фіналістів — досить високим.

Окрему подяку журі висловило гурту «Вій», який підтримав організаторів та безкоштовно виступив на заході, чого не зробило багато інших груп.

Отже, за рішенням журі, дипломантами фестивалю “Тарас Бульба” стали гурти «Крапка» (м.Запоріжжя) та «Cashemir» (м.Київ), третє місце виборов «Чумацький шлях» (м.Хмельницький), друге – «Галяк» (м.Київ), перше розділили «Swamp FM» (м.Львів) та «Up\Down». А гран-прі та комплект звукопідсилюючої апаратури «Fender Pasport» у Луцьк повіз гурт «Фіолет», на чолі з дубенчанином, вокалістом Сергієм Мартинюком.

фото Тараса Ковальчука
фото Тараса Ковальчука


- Ми надзвичайно раді цій перемозі, - каже Сергій. – Два роки плідної праці не минули марно. Це значний поштовх для виходу на вищий рівень. Наразі маємо записаний у 2010-му дебютний альбом «Трохи тепла» та цьогорічні акустичні міні-альбоми «10.000 гривень в небо» і «Ігри з Датами в Календарі». Думаємо над випуском нового альбома. А в серпні плануємо зйомку кліпу.





На правах реклами