Ми у Facebook
21.07.2011, 12:15

Міліціонери з усієї країни з'їхались у Городок стріляти [+Фото]

Кажуть, що вдома й стіни допомагають. Проте рівненські міліціонери цю мудрість розвіяли як міф. На всеукраїнських змаганнях з кульової стрільби серед регіональних підрозділів ДСО при МВС України, що відбулися у с. Городок, на базі Рівненського вищого професійного училища департаменту ДСО при МВС України, рівненські правоохоронці у призери не потрапили. Натомість найвлучнішими виявились міліціянти із сусідньої Житомирщини, яким і дістався титул переможців.
На змагання зібралося аж 30 команд з усіх областей України, а також двох вищих професійних училищ департаменту ДСО — Рівненського та Вінницького.

За словами директора Рівненського вищого професійного училища департаменту ДСО при МВС України Леонтія Грисюка, училище має всі відповідні умови для проведення змагань такого рівня:



- У нас є всі умови для проживання і харчування учасників, - говорить Леонтій Грисюк. - Є два відповідно обладнані тири, тому є всі можливості для проведення таких змагань. Наша база одна з добре підготовлених, апробованих, тому вирішено проводити такі змагання у нас. У нашій роботі, підготовці професійних працівників державної служби охорони, елементи стрільби є одними з найнеобхідніших, тому повинні проявити себе найкращі, на яких потім будуть рівнятися інші працівники.

Хоч змагання і спортивні, проте зброя у них — справжня, саме та, із якою правоохоронці несуть службу. Учасники стріляли бойовими набоями із табельної вогнепальної зброї - пістолета Макарова:



- На змаганнях виконуються дві вправи — ПМ-1 та ПМ-7, — пояснює начальник відділу професійної підготовки департаменту ДСО, майор міліції Андрій Красновид. - Перша вправа - 10 пострілів з однієї руки по спотривній мішені з обмеженням часу до 10 хвилин на очки. Друга вправа — виконуються постріли по трьох мішенях з переносом вогню, по два постріли у кожну мішень. Дається 12 набоїв з перезаряджанням (у двох магазинах по 6 набоїв). Час виконання — 25 секунд.



Не обійшлося на змаганнях і без несподіванок. За умовами цьогорічних змагань, у них не можуть брати участь працівники спецпідрозділу “Титан”, оскільки для них віднедавна проводяться окремі змагання. Проте у деяких областях, а саме Одеській та Черкаській, не до кінця прочитали нові умови змагань, і відправили на Рівненщину саме “титанівців”. Поїздка для них виявилась туристичною — до участі хлопців не допустили.

У підсумку найвлучнішими стали міліціонери з УДСО при УМВС України в Житомирській області. Друге та третє місце відповідно посіли комади міст Києва та Севастополя.



В особистому заліку звання найкращого стрільця у вправі ПМ-1 виборов представник Вінницького вищого професійного училища ДДСО при МВС України, майор міліції Андрій Андрєєв. У другій вправі кращим снайпером виявився представник УДСО при УМВС України в Житомирській області, старший лейтенант міліції Володимир Фрідріх.

Кращі команди та стрільці були нагороджені кубками, дипломами й медалями, а на додачу отримали й цінні подарунки — рюкзаки, спортивні сумки та набори для пікніку.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ