Ми у Facebook
15.08.2011, 09:02

Зіркові подорожі рівнян: Микола Цупрук — про Тибетське очищення [+ІНТЕРВ'Ю]

Микола Цупрук — учорашній спортсмен, боксер, чий характер гартувався в буремні 90-ті, нині — успішний бізнесмен, повідав про випробування Тибетом, пошуки сенсу життя та внутрішньої гармонії.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють автору рубрики Наталії Савенко таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка

— Яким був найкращий відпочинок?
— Найважчою була подорож на Тибет. Я неспроста так почав. Але це єдине місце, куди я хочу повернутись. Саме там був момент, який не можу описати, але задля якого подолав усі труднощі. З семи чоловік нашої експедиції двоє були надто вразливі, вже були готові залишитись там жити. По дорозі ми зупинялись у монастирях, де абсолютно безкоштовно надавали ліжко, їжу. Гори, скелі, монахи, які не запитають, якої ти віри, в яку церкву ходиш, а приймають тебе таким, який ти є, адже Бог для всіх один. Доброта — найголовніша риса тих країв.

— Найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— Тричі ночував у джунглях. За сусідніми деревами чув лева, інших мешканців хащів. Ліжко було захищене москітною сіткою.

— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Рюкзак на плечі і — “летс гоу”. Відпочивати треба активно, весь час рухатись. Робити те, що хочеш. Здійснювати мрію.



— Що ви завжди берете з собою?
— Професійний фотоапарат. Це — моє хобі з дитинства. Персональну аптечку, завжди сам компоную необхідні ліки для подорожі. Улюблений рюкзак, максимально зручний для ручної поклажі. Він уже страшний, пошарпаний, але при цьому найзручніший. Там всліпу можу знайти будь-яку дрібничку, адже він укомплектований всім необхідним. А ще з впевненістю можу сказати: якщо взяв зручне взуття — це вже половина успіху твоєї подорожі.

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Послухати розповідь людини про місце, куди збираєшся, яка вже там побувала. Є певні тонкощі, закони, правила, про які можна дізнатись тільки від бувалих подорожувальників. Якщо ж у колі знайомих таких не виявилось, не нехтувати найпотужнішим винаходом людства — інтернетом. Наклацати на клавіатурі назву, читати відгуки, форуми, робити висновки.

— Куди хочете поїхати далі?
— У Мексику. А що в Мексиці — запитаєте ви? Ацтеки, піраміди, культура майя.



Стихійні лиха

— Якою була ваша найгірша подорож?
— Тибет. Збіглося два негативних моменти. Перший — це грип. Мій товариш захворів цією недугою ще на самому початку подорожі. У результаті перехворіли всі, а мене все не брало. Та коли грип добрався до мене, ми опинились на перевалі, де чекала інша несподіванка — гірська хвороба. Це був справжній жах: грип, висока температура плюс нестача кисню. Я схуд на 8 кг. Не допомагали жодні ліки. Тільки завдяки зусиллям організму і високій загартованості чи, можливо, перебуванню в тому особливому місці, я все це подолав.

— Найгірший досвід відпустки?
— Бокс у Лос-Анджелесі. Пилюка, спека, духота, ні вітерця, ні деревця. Отаким мені запам'ятався вересневий Голлівуд 2009 року.



— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
— В аеропорту мав два рюкзаки вагою 24 кг, а дозволялось лише 23 кг. Працівники вперлись, і ні в яку не пропускали зайві кілограми. Довелось повністю розпаковувати рюкзак, шукати зайві речі, перепаковувати якісь коробки, витративши купу часу.



— Чого ви хотіли б уникнути під час відпустки?
— Хвороб, травм, вивихів. Це мука для оточуючих. У джунглях — отруйних укусів.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Так сильно хотів і ... закінчилось... Збулось і все... Але одразу починаю будувати нові плани, обирати нові подорожі.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Іспанії та Греції
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua






На правах реклами