Ми у Facebook
22.08.2011, 10:21

Зіркові подорожі рівнян: Сергій Гемберг — про Італію

Сергій Гемберг, знаний у нашому місті меломан, засновник джаз-клубу, а за сумісництвом банкір — про знайомство з батьками дружини в Америці, домашню кухню в Італії та концерт Шаде у Празі.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють автору рубрики Наталії Савенко таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застережуть туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка

— Яким був найкращий відпочинок?
— Минулорічний вояж по Європі, присвячений святкуванню мого 30-річчя. Загалом ми проїхали 9000 кілометрів. Перша наша зупинка була у Парижі. Ми мінялись з дружиною кермуванням автівкою, аби доїхати до столиці Франції без пригод. Там ми провели незабутні чотири дні. Хоча у Парижі бував неодноразово, але той раз справив сильне враження. Нас зустрів мій друг, який працював "віп"-екскурсоводом. Саме він відкрив нам Париж ізсередини, ті місця, які не показують звичайним туристам. Ранок ми починали з кавою і круасанами у традиційних паризьких кафешках, де снідають місцеві жителі, читають газети, курять і чекають на свою філіжанку кави. Після цього дивовижного міста ми попрямували на південне узбережжя Іспанії, до моєї сестри. Там уже по-справжньому, по-родинному відсвяткували мій день народження. А з нами ще були наші мами, тому це було дійсно свято всієї сім’ї.

Оскільки я давній прихильник Шаде, не міг пропустити її концерт у Празі в травні цього року. Взагалі Прага — одне з моїх найулюбленіших місць. А поєднання цього теплого романтичного міста з виступом легендарної Шаде до сьогодні зводить мене з розуму.



— І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— Готель у південній Італії на гірськолижному курорті. У тому готелі не було нічого надзвичайного, але як там пахло випічкою!!! Сільська домашня їжа, справжня італійська кухня, ну і, звісно, найкраще — домашнє італійське вино!!!

— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Настрій, налаштування. Хороша компанія. Завжди відпочиваю з дружиною або з друзями. Вважаю, що позитивні люди навколо — це запорука вдалого відпочинку.

— Що ви завжди берете з собою?
— Музику… Перед поїздкою, для кращого налаштування на ту чи іншу країну, готую спеціальну музичну підбірку. Для подорожі Іспанією слухаю фламенко, обираю ті композиції, які допоможуть підсилити враження вже з перших годин дороги.

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Якомога більше подорожувати. У поїздках ти відкриваєш новий світ, нових людей, через ці враження краще пізнаєш себе. Кожна подорож чимось збагачує — культурно, духовно, емоційно. Не ігнорувати виступи відомих виконавців, відвідувати клуби, слухати і чути музику того місця, де ви перебуваєте.



— Де хочете побувати?
— Якщо чесно, то дуже люблю море. Як не банально звучить, але в ці хвилини мрію про пляжний відпочинок. А взагалі, хочу в Індію. А ще — у кулінарно-винний тур у Тоскану.

Стихійні лиха

— Якою була ваша найгірша подорож?
— О, це точно: коли я їхав знайомитись з батьками моєї дружини. Швидше, летів, одинадцять годин, з пересадками, весь знервований. Метою мого візиту було попросити руки в батька дружини. Так, як тоді, не хвилювався жодного разу в житті. Все боявся зустрічі з майбутнім тестем, використовував усі заспокійливі засоби. Але дарма, все склалося якомога краще — ми одружились.



— Найгірший досвід відпустки?
— Сподіваюсь, що такого ніколи не буде. Загалом, усі відпустки проходять гладко. Але декілька років тому ми з дружиною поїхали у Єгипет та, відверто кажучи, були не готові до "певного" сервісу. За послугу, якою ми не скористалися, з нас вимагали гроші. Причому, коли ми відмовились оплатити, нас не випускали з готелю. Це не могло не обурити. Згодом я писав менеджменту готелю і приймаючої сторони листи, та вони так і залишились без уваги.

— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
— Було шкода, коли в аеропорту в Чикаго забрали шмат сала. Але, приїхавши додому, дружина знайшла чиюсь напівдорогоцінну брош у кишені валізи. Така вийшла компенсація.



— Чого ви хотіли б уникнути під час відпустки?
— Форс-мажору. Екстрим та пригоди якимось чином урізноманітнюють подорож, але краще без них. Пригадую випадок, як під час корпоративної поїздки до Кракова в одного з колег викрали портмоне з паспортом, та ще й відмовила моя автівка. Звісно, ми вийшли з тієї ситуації, все перевели на жарт. Досі згадуємо краківські пригоди зі сміхом.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Перший робочий день. Для того, щоб відчуття були тільки приємними, з першого ж дня після відпочинку планую наступну поїздку. Кожна подорож залишається в серці, у згадках, викликає посмішку та блиск очей.

СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Іспанії, Греції
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210

http://specialist.rv.ua/





На правах реклами