Ми у Facebook
13.10.2011, 11:41

На Рівненщині почастішали випадки насильства в сім’ї

У наш час питання насильства в сім'ї стало гострою проблемою суспільства, адже все частіше сімейні конфлікти закінчуються бійками, тілесними ушкодженнями, трагедією.
Свого часу не склалось сімейне життя і у 33-річного Олександра, жителя села Острожець Млинівського району. Після втрати дружини на його утриманні залишився син. А оскільки перед вихованням сина батько надавав перевагу оковитій, то незабаром його позбавили батьківських прав.

Опіку над онуком отримала мати Олександра — 58-річна Ірина. Олександр же продовжував зловживати спиртним та влаштовувати сімейні сварки. Протягом року працівники міліції сім разів притягували його до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї. А у жовтні Млинівський районний суд прийняв рішення про примусове його виселення з житлової площі.

Протягом дев’яти місяців 2011 року до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення насильства в сім’ї) притягнуто до відповідальності 212 осіб, упродовж аналогічного періоду минулого року – 210 осіб. У сфері профілактичного впливу райвідділу сьогодні перебувають 213 осіб, які схильні та вчиняють насильство в сім’ї.

На жаль, непоодинокими є випадки, коли внаслідок побутового насильства потерпілі отримують не лише душевні, а й фізичні травми.
— Так, 32-річна Марія, жителька села Довгошиї Млинівського району, під час сварки з 62-річною свекрухою, з якою спільно проживає та веде домашнє господарство, нанесла останній тілесні ушкодження, – коментує начальник сектору дільничних інспекторів міліції Олександр Михальчук. – Слідчі Млинівського райвідділу за цим фактом в серпні порушили кримінальну справу за статтею 128 Кримінального кодексу України (Необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Аби запобігти насильству в сім’ях, дільничні інспектори міліції постійно здійснюють профілактику та ставлять на облік осіб, схильних до вчинення насильства, вносять до сфери впливу підрозділів неблагополучні родини, проводять бесіди з сімейними дебоширами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ