Ми у Facebook
14.11.2011, 14:33

Україну можуть знову перевести на літній час

Питання часу, за яким слід жити Україні, ще не закрите. Експерти, науковці та політики намагаються врегулювати всі нюанси, але думки різняться.
"На моє особисте переконання, нам потрібно бути синхронними з Європою - Україна ж іде в Євросоюз, і якщо Європа переводить в березні стрілки, то і нам слід це зробити", - йдеться у зверненні глави відомства Віктора Балоги на сайті МНС.

За його словами, міністерство внесе свої пропозиції для відповідного законопроекту. "Робота над ним кипить, залучені вчені з Академії наук для співавторства", - повідомила газеті "Сегодня" прес-секретар Балоги Юлія Єршова.

Незважаючи на те, що тема часу, за яким слід жити країні, активно обговорювалася майже два місяці, і депутати встигли спочатку скасувати переведення стрілок, а через місяць повернути його, схоже, питання ще не закрите.

Нагадаємо, 18 жовтня в Раді ухвалили проект постанови спікера Володимира Литвина "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної ради України "Про зміну порядку обчислення часу на території України".

У результаті українці перейшли на зимовий час в останню неділю жовтня, а Кабміну було доручено в місячний термін врегулювати із залученням експертів всі нюанси справи, у тому числі вирішити, чи доцільно переходити на літній час в 2012 році.

Водночас автор одного з "часових" законопроектів, регіонал Вадим Колесніченко вважає, що початкову ідею зменшити кількість стресів для українців перекрутили до неподобства. На його думку, уже почали думати не про здоров'я людей, а про політичні вигоди.

"Остаточні пропозиції в своєму законопроекті внесе Кабмін і, сподіваюся, парламент дослухається до думки вчених і буде прийнято науково обґрунтоване рішення, а не захищені інтереси окремих угрупувань", - зауважив депутат.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води