Ми у Facebook
06.12.2011, 15:16

На Рівненщині чоловік за крадіжку у сусіда отримав 4 роки в’язниці

До працівників Рокитнівського райвідділу внутрішніх справ 19 травня 2011 року звернувся 35-річний Роман, мешканець райцентру, який повідомив про крадіжку з підсобного приміщення його господарства запчастин до трактора марки Т-40, вартістю в 300 гривень.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівникам міліції вдалося встановити злочинців. Ними виявилися сусід заявника, 31-річний Олександр, та його товариш, 22-річний Іван, раніше судимий за вчинення крадіжок. Молодики полюбляли перехилити чарку, а на це, звісно, потрібні гроші. Якось хлопці придбали дві пляшки горілки та, як завжди, розпивали її у будинку Олександра.

Допивши оковиту, молодики направились до сусіда, адже там знаходилась колонка з водою, якою той дозволяв користуватися. Проходячи повз неї, вони помітили, що в підсобці, неподалік будинку, знаходяться металеві шестерні до трактора. В обох одразу виникла думка вкрасти їх та продати, а на вилучені кошти придбати ще спиртного. Молодики перенесли викрадені шестерні до свого знайомого та розійшлись по домівках, а на наступний день збули викрадене.

– За цим фактом слідчим відділом Рокитнівського райвідділу порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб). Провівши повне та об'єктивне досудове слідство, справу скерували до суду, – коментує в.о. начальника Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Сергій Русанівський. – Згідно з вироком Рокитнівського районного суду Івана, який неодноразово притягувався як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності, засуджено до 4 років позбавлення волі. А Олександра – до позбавлення волі на 2 роки з іспитовим терміном в один рік та шість місяців у зв’язку з тим, що він притягується до кримінальної відповідальності вперше. Що ж, за ґратами чоловіки матимуть час, аби обдумати всю складність свого теперішнього становища.






На правах реклами