Ми у Facebook
08.12.2011, 13:49

Об’єднав депутатів на благо Костопільщини - Віктор ТАЛАЩУК

Посада: Голова Костопільської районної ради 5 та 6 скликань
Вік: 46 років
Віктор Талащук очолив Костопільську районну раду 14 квітня 2006 року. Ось уже впродовж понад п’яти з половиною років своїм першочерговим обов’язком він вважає недопущення політичного протистояння між депутатами різних партій, об’єднання їх для вирішення проблемних питань життєдіяльності району.

Для цього Віктор Флорович постійну увагу приділяє забезпеченню тісної співпраці всього депутатського корпусу з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на всіх рівнях. Особливо — з питань виконання програм соціально-економічного розвитку району, налагодження чітких орендних земельних та майнових відносин, ефективності використання комунального майна та природних ресурсів Костопільщини. Як голова районної ради він сприяє активній участі всіх депутатів у формуванні та виконанні головних напрямів розвитку як інфраструктури, так і промислового, сільськогосподарського виробництва Костопільщини, зменшення енергетичної залежності бюджетної сфери, впровадження енергозберігаючих технологій.

Саме з ініціативи Віктора Талащука районній раді в 2006 році були повернуті функції управління районною комунальною власністю, які до цього з 1992 року здійснювались райдержадміністрацією. Утворено комунальне підприємство районної ради, що здійснює теплопостачання закладів освіти та інших соціально-культурних та адміністративних об’єктів. За період перебування Віктора Талащука на чолі районної ради всі комунальні підприємства райради зі збиткових стали прибутковими. Надходження до районного бюджету від оренди комунального майна збільшились втричі.

Дбає голова райради і про забезпечення гласності в її діяльності. Відтак, усі пленарні засідання транслюються в мережі Інтернет. А відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" в районній раді у стислі терміни відкрили веб-сайт, на якому постійно розміщується інформація щодо роботи ради та її виконавчого апарату в сесійний та міжсесійний періоди. З листопада нинішнього року на сайті оприлюднюється перелік вхідної та вихідної документації райради, розпоряджень голови ради та інша інформація.

— Місцеве самоврядування на сьогодні є найслабшою ланкою в загальній системі влади в країні, і потребує, на прикладах наших сусідів поляків, досвід яких неодноразово вивчав, якнайскорішого комплексного реформування, — переконаний Віктор Талащук. — Зокрема, в системі міжбюджетних відносин на рівні районів, міст і сіл, перерозподілу повноважень і ресурсів між центром і органами місцевого самоврядування на користь місцевих громад.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ