Ми у Facebook
19.12.2011, 12:14

Сьогодні християни Рівненщини вшановують святого Миколая Мирлікійського

Празник в честь Святого Миколая-чудотворця Святого — одне з найулюбленіших свят православних та католиків.
— За православним вченням Св. Миколай у IV столітті був єпископом у Лікійській провінції. Після передчасної смерті батьків, які виховували його у побожному дусі, єпископ Миколай передав успадковане майно та маєток для потреб християн, — розповів настоятель Свято-Преображенського храму в с. Рогачів, кандидат богословських наук, прес-секретар Рівненської єпархії УПЦКП Василь Рудніцький. — Як священослужитель святий Миколай докладав усіх зусиль для спасіння душ віруючих, а також з любов'ю помагав їм у всіх їхніх потребах, часто навіть чудесним способом. Довідуючись про скрутні ситуації у різних сім’ях, Миколай рятував їх, потайки підкидаючи мішечки із грошима.

Святий Миколай помер у місті Мирі, а в 11 столітті мощі св. Миколая перевезли до міста Бар. Саме тому Святого почали вшановувати ще й на католицькому Заході. Сьогодні в честь Святого Миколая збудовано безліч церков, а його образ малювали більше, ніж будь-якого іншого Святого.

У цей день діти чекають від Святого подарунків за добру поведінку, а моряки та водії звертаються до Святого, як до свого особливого небесного заступника.

У цей день вітаємо усіх, хто носить ім'я Святого Миколи! Бажаємо міцного здоров'я, хай небесний заступник святий Миколай допомагає у всіх Ваших добрих задумах!





На правах реклами