Ми у Facebook
27.12.2011, 14:43

У Березному евакуйовують людей — на одному з подвір’їв знайшли 300 артснарядів

Сьогодні рятувальники виявили цілий арсенал боєприпасів у господарстві одного з мешканців Березного, що на Рівненщині. Розпочато відселення громадян. Чоловіку, на подвір’ї якого виявили вибухові пристрої, відірвало руку, коли він почав розбирати міну.
"О 16-й годині 26 грудня в Березнівський райвідділ УМНС Рівненської області надійшло повідомлення, що до реанімаційного відділення районної лікарні госпіталізовано жителя м. Березне Володимира, 1969 р.н. з діагнозом травматична ампутація правої руки. Травму чоловік дістав внаслідок вибуху мінометної міни калібру 82 мм, яку він намагався розібрати у себе на подвір'ї", - йдеться в повідомленні.

Про це УНН повідомили в прес-службі МНС.

У прес-службі також зазначають, що у підсобному приміщенні будинку господаря співробітники МНС спільно з правоохоронцями виявили значну кількість вибухонебезпечних предметів (близько 300 артилерійських снарядів калібру 125 мм, 40 артилерійських снарядів калібру 45 мм). Також в інших трьох прибудовах було виявлено ще велику кількість вибухонебезпечних предметів.

За висновком експертів УМВС, дані вибухонебезпечні предмети відносяться до першої категорії – надзвичайно небезпечні.

Сьогодні в Березне прибула група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС для подальшого обстеження місця знахідки вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження.

Враховуючи високий рівень загрози боєприпасів, щільність міської забудови на місці виявлення вибухонебезпечних предметів та з метою забезпечення безпеки місцевого населення, за рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розпочато роботи з відселення громадян з небезпечної зони.

Після цього піротехніки УМНС мають вивезти знайдені боєприпаси у спеціально визначене місце та знешкодити. Дії рятувальників очолює заступник начальника обласного Управління МНС підполковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук. Остаточна інформація про загальну кількість вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження буде надано додатково.

Нагадаємо, у жовтні через небезпечну знахідку довелося евакуйовувати людей з Сарн.
Тоді щоб унеможливити небезпечні наслідки підриву бомби у житловому секторі на час операції тимчасово призупинили роботу 51 організації та установи, в тому числі 4 шкіл та 2 дитячих садочків. А також відселили понад тисячу мешканців з 324 житлових будинків, привели в готовність сили швидкого реагування, створили резерв медикаментів та ліжкомісць в лікувальних закладах.

Читайте також:
На Рівненщині центр Сарн опинився у вибуховій небезпеці

На Рівненщині успішно знешкодили 250-кілограмову бомбу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ