Ми у Facebook
28.12.2011, 08:49

Рівняни їздитимуть на чеських тролейбусах та "маршрутках" з GPS

Міська влада і далі продовжуватиме оновлювати парк тролейбусів за рахунок закупівлі вживаних чеських тролейбусів. Тим часом усі маршрутні таксі в місті обладнають GPS.
На підсумковій річній прес-конференції 26 грудня міський голова Рівного Володимир Хомко розповів, як планує надалі розвивати міський транспорт.

— Ми й надалі купуватимемо вживані чеські тролейбуси, адже вони в 10 разів дешевше за нові українські, — наголосив Володимир Хомко. — Тим паче за якістю і строком служби чеські нічим не гірші. І це єдина можливість зараз оновлювати рухомий склад КП "Рівнеелектроавтотранс". Усе може змінитись, коли запрацює державна програма і місту реально надходитимуть кошти на придбання нових тролейбусів. Зараз у вартості квитка закладені лише експлуатаційні витрати. Тому придбати новий транспорт підприємство саме не може.

Продовжиться в наступному році і реформування графіків роботи маршрутних таксі міста. Їх надалі планують обладнувати GPS-навігаторами. За словами міського голови, це вже зробила фірма "Санком" і таким чином не тільки суттєво економить на пальному, а й надає всю інформацію про роботу сміттєвозів клієнтам. У сфері ж маршрутних перевезень GPS-навігатори допоможуть відлагодити графіки руху та контролювати їх дотримання.

Читайте також:
Проїзд у рівненських тролейбусах подорожчає

У Рівному з’являться тролейбуси-гібриди





На правах реклами