Ми у Facebook
05.01.2012, 12:14

Депутати Рівнеради шукатимуть місце Нілу Хасевичу

На черговій сесії Рівненської міської ради депутати знову згадали про пам’ятник художнику-повстанцю Нілу Хасевичу. Міський голова запропонував разом шукати місце для погруддя.
Пам’ятник видатному художнику, повстанцю, вояку УПА Нілу Хасевичу був встановлений у Рівному за часів керівництва областю нині покійного Василя Червонія. Місце для нього знайшли на Північному, біля недобудованого дитячого садочка. Його планувалось облаштувати під навчальний корпус МАУП, за чиї кошти й був виготовлений пам’ятник.

Заклад, якому належав пам’ятник – Рівненський інститут МАУПу - припинив свою діяльність 25 листопада 2011 року. Нині монумент знаходиться на балансі Міжрегіональної академії управління персоналом. Пам’ятник місто вирішило викупити і встановити на новому місці. Одним з варіантів пропонується вулиця, яка носить ім’я Ніла Хасевича.

- Можна було б поставити цей пам’ятник на вулиці Ніла Хасевича. Але як я її зараз візуально згадую, то навіть не можу уявити, де там знайти для нього місце. Там на вокзалі є монумент пов’язаний з Великою Вітчизняною війною. Його б мені не хотілось рухати, - сказав на сесії міської ради Володимир Хомко. - Давайте разом подумаємо: вносьте свої пропозиції.

Нагадаємо, що Ніл Хасевич був художником, чиї роботи ілюстрували діяльність Української Повстанської Армії. Багато в чому саме завдяки його малюнкам світ дізнався реальну правду про боротьбу українського народу за незалежність України.

Загинув Ніл Хасевич на Рівненщині, в результаті спецоперації НКВС, на хуторі біля Села Сухівці Рівненського району.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ