Ми у Facebook
05.03.2012, 09:19

Влада Рівненщини купила телевізори на 340 тисяч гривень за секретною угодою [+Фото]

У Рівненській ОДА за кошти обласного бюджету створять систему зв`язку "відеоконференція". На це передбачено 340 тисяч гривень. Втім, розповідати про вартість та місце придбання чиновники не поспішають. Кажуть, забороняє угода з фірмою-продавцем.
Чотири новенькі телевізори у кабінеті №601 Рівненської ОДА з`явились наприкінці минулого року. Та про походження і призначення новинок чиновники розповідати не поспішали. Тому журналіст порталу OGO.ua вирішив надіслати запит щодо доступу до публічної інформації, де поцікавився, коли, де, за якою ціною були придбані вище згадані телевізори.


Як з'ясувалось, власник приміщення - обласна рада - нічого не знає про встановлені телевізори. Не надало відповіді і КП "Управління майновим комплексом", яке обслуговує будівлю на майдані Просвіти, 1.



Дізнатись інформацію можна було тільки в Рівненському інформаційно-компютерному центрі, який у відповіді на запит зауважив наступне:

"З метою забезпечення відеоконференцзв'язком органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та на виконання рішення обласної ради №61 від 30.12.2010 року про Програму інформатизації Рівненської області на 2011-2013 роки на 2011 рік передбачено видатки на систему зв'язку "відеоконференція" у сумі 340 тис. грн.

Комунальним закладом "Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр" Рівненської обласної ради, який є основним виконавцем Програми, таку систему було придбано в листопаді 2011 року.
Загальна вартість системи зв'язку "відеоконференція", разом з програмним забезпеченням, відповідним обладнанням (в т.ч. й телевізорами) та їх інсталяцією становить 338 353,50 грн.
На даний час КЗ "Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр" Рівненської обласної ради здійснює впровадження системи "відеоконференція", монтаж та налагодження обладнання, відповідно вся система перебуває на балансі закладу.
Впровадження зазначеної системи дозволить значно скоротити видатки на відрядження, міжміські розмови та транспортне обслуговування."


Втім, чиновники не вказали вартість та місце придбання конкретного обладнання. Тому журналіст порталу OGO.ua не міг допустити неточності, домисли, беззмістовні звинувачення на адресу працівників та керівництва ОДА. Тому вирішив у другому запиті перепитати:
"За якою ціною і у якої компанії було придбано кожен з телевізорів для системи зв'язку "відеоконференція"?

Відповідь чиновників щонайменше здивувала. Цитуємо:

"На Ваш запит повідомляємо про те, що запитувана Вами інформація щодо обладнання системи зв'язку "відеоконференція" на даний час не може бути надана, оскільки угодою, згідно з якою було сплачено вартість наданих послуг, передбачено не розголошення Сторонами відомостей конфіденційного характеру, а конфіденційною, згідно з умовами угоди, вважається будь-яка інформація фінансового або комерційного характеру. У зв'язку з цим, господарюючому суб'єкту - надавачу зазначених послуг надіслано лист щодо можливості надання запитуваної Вами інформації".



Але відповідно до закону "Про доступ до публічної інформації"
інформація про те, як були витрачені бюджетні кошти на купівлю чого-небудь, не можуть бути комерційною таємницею фірми, у якої купували. Вся інша фінансова інформація – так. А бюджетні кошти – ні.
Не надали чиновники й текст угоди, в обґрунтування секретності звичайної фінансової операції. Тому журналісти звернулись до Рівненської ОДА з вимогою надати текст таємничої угоди та вказати балансову вартість кожного телевізора. Відповідь та продовження теми очікується найближчим часом.

Детальніше про хід справи читайте у блозі Юрія Дюга.


Нагадаємо, що в будівлі обласної ради та адміністрації на Майдані Просвіти, 1 за останні два роки запроваджено чимало нововведень. За кошти обласного бюджету тут відремонтували Майдан, встановили на в'їзді шшлагбаум з дистанційними ключами для обраних керівників ради та адміністрації. Також в будівлі замінили килими, красиво відремонтувати службовий вхід, поставили нові крісла в кабінеті №601. Згодом запровадили новий режим входу в будівлю – лише "по перепустках". Запланували придбання нового авто для автопарку ради та адміністрації.







На правах реклами