Ми у Facebook
12.03.2012, 16:15

4 місце: Світлана САД - Жінка з квартирою

Статус: заступник голови Рівненської облдержадміністрації, депутат обласної ради
Вікна будинків на вулиці Костромській, де восени минулого року за кошти обласного бюджету придбали квартиру заступнику голови Рівненської облдержадміністрації Світлані Сад, виходять на об’їзну трасу. Нею, до відкриття автостанції "Чайка", тисячі землячок пані Світлани з Володимирця щотижня їздили поповнювати харчові запаси до рідних поліських батьківських домівок зі зйомних рівненських квартир та гуртожитківських кімнат. Для багатьох із них приклад Світлани Іванівни — гідний заздрості: не кожна вчителька російської мови та літератури, що закінчила Рівненський педінститут, за два з невеличким десятиліття пройде шлях від педагога сільської школи в селі Ремчиці на кордоні Сарненщини й Дубровиччини до заступника губернатора.

Уроків життя Світлана Сад отримала чимало: інститут закінчила, коли пропрацювала в школі вже вісім років. Нині зізнається, що навчатись було легко, бо, захищаючи диплом, уже добряче знала освітянську сферу зсередини. Робота з дітьми, з молоддю так і залишилась для пані Світлани важливою частиною професійної діяльності. Адже, залишивши роботу в школі, очолювала районний центр соціальних служб для молоді, та й працюючи в центрі зайнятості, залюбки проводила профорієнтаційні уроки для учнів. Нині, щоправда, займаючи високу посаду в "білому домі", опікується не лише малими, а й старими — у сфері її відання такі традиційно проблемні ділянки, як медицина та соціальний захист.

У таких чутливих галузях жіноча дипломатичність — на вагу золота: і без реформ не обійтись, і "рубати з плеча" водночас ризиковано. Особливо коли зважити на те, що для багатьох підопічних цих сфер насамперед важливо бути вислуханими, а тим більше — почутими. Думається, в цьому пані Світлані не раз стає у пригоді порада від покійного батька, яку вона вважає найкращою в своєму житті, — "Завжди бути людиною".





На правах реклами