Ми у Facebook
13.03.2012, 11:37

Втік з колонії рівненський банкір, який зарізав свою дружину

Більш як півроку шукають правоохоронці рівнянина Ігоря Левенця, який у 2006 році був засуджений за вбивство своєї дружини, але, не відбувши покарання до кінця, втік з виправної колонії на Тернопільщині. Міліція просить допомоги в розшуку втікача й у небайдужих та спостережливих громадян.
Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Вийти з колонії Ігор Левенець мав у лютому 2014. Однак влітку минулого року втік з дільниці соціальної реабілітації колонії. Хоча шукали втікача і в рідних на Тернопільщині, і в знайомих на Рівненщині, розіслали орієнтування на залізницю, та знайти так і не вдалося. Звертаючись до громадян, міліція просить повідомляти за телефонами (0352) 52-22-09 та (0352) 52-16-04 будь-яку інформацію про Ігоря Левенця.

Ігор Левенець працював заступником начальника відділу корпоративного бізнесу Рівненської обласної філії акціонерного поштово-пенсійного банку «Аваль». Шостого лютого 2006 року його 26-річну дружину Інну Левенець знайшли перехожі з перерізаним горлом та понад 10 ножовими ударами на вулиці Київській у Рівному, неподалік гуртожитку, в якому вона проживала з трирічною донечкою Євою та чоловіком. Вбивство інкримінували саме її чоловіку. Щодо його мотивів, то Ігор зізнався, що у нього з’явилася коханка, працівниця банку в Запоріжжі, отож він вирішив спершу піти від дружини, а коли "зрозумів, що це не вихід", зважився на вбивство.

Убивці присудили вісім років через лояльність нашого законодавства. Оскільки фактів, які обтяжували б вину Ігоря Левенця, виявлено не було, пом’якшуючих обставин — не бракувало. Так, попередніх судимостей він не мав, за місцем роботи в банку оцінювався позитивно, свою вину визнав повністю і розкаявся, допомагав слідству, погодився добровільно відшкодувати потерпілим заявлених ними 100 тисяч гривень моральної шкоди. Суд взяв до уваги й те, що скоїв вбивство на ґрунті сімейних обставин. Зрештою, як підсудний, так і рідні загиблої не оскаржували вирок суду.

Левенець мав вийти на волю 7 лютого 2014 року, проте коли його перевели на дільницю соціальної реабілітації, звідти зумів втекти. Зробив це влітку минулого року. Правоохоронці про зникнення Левенця журналістам тоді не повідомили. За фактом втечі адміністрація Копичинської виправної колонії порушила кримінальну справу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ