Ми у Facebook
08.05.2012, 12:35

Рівнянка у польському Вроцлаві взяла участь у встановленні рекорду Гіннесса!

7273 гітаристи з усього світу з'їхалися до польського міста Вроцлав і встановили рекорд Книги Гіннесса, разом виконавши відому композицію американського рок-музиканта Джимі Хендрікса «Hey Joe». Серед учасників встановлення рекорду була й рівнянка, студентка Вроцлавського університету Наталія Синюк.
Нинішня зустріч гітаристів була вже традиційною: впродовж останніх років вони щороку на початку травня збираються у Вроцлаві й щоразу збільшують кількість учасників свого оригінального дійства. Приміром, п'ять років тому рекордсменів було майже в чотири рази менше, ніж цьогоріч - 1876. Пісня, яку виконують учасники встановлення рекорду, не змінюється - відтак, саме "Hey Joe" Хендрікса фігурує у Книзі Гіннеса як твір, котрий одночасно виконувався найбільшою кількістю гітаристів!

- Вже з самого ранку в центрі міста було помітно багато перехожих з гітарами, - ділиться враженнями Наталія Синюк. - А вже близько полудня площа була переповнена меломанами! Вони репетирували сидячи під стінами будинків чи просто посеред вулиці.

Зі слів рівнянки, різнобарвність і різноманітність гітар, у тому числі зроблених власноруч, - вражала: траплялись інструменти, виготовлені зі склеєних пляшок чи з... кришки з-під унітаза! А «найгламурніші» гітари були зроблені з квітів!

З 10-ї до 16-ї години тривала реєстрація учасників, а знані музиканти спілкувались із публікою зі сцени, навчаючи грати найтяжчі комбінації нот. "Момент істини" настав о 16-ій - саме в цей час офіційно стартувало встановлення рекорду.



- Звучало так, що аж бринить душа, - не приховує яскравих вражень Наталія. - Таке враження, що нотки стрибають по тілі, а коли обернулась довкола і побачила неймовірну кількість гітаристів з блиском в очах, то зрозуміла, що заради таких моментів варто жити!.. Неймовірно захоплює і вражає, коли в знак повітання музиканти піднімають гітари догори. 7273 гітаристів – і це не кінець! Буду розповідати усім знайомим і запрошувати долучитися наступного року, щоб знову побити власний рекорд!





Відео Jablog.ru про те, як гітарні рекорди встановлювали у Вроцлаві в минулі роки






На правах реклами