Ми у Facebook
15.05.2012, 16:07

Сьогодні на Рівненщині — відкриття купального сезону. Рятувальники напоготові [+Фото]

15 травня - офіційне відкриття сезону купання. З цієї нагоди та для попередження загибелі на воді працівники Територіального управління МНС у Рівненській області спільно з обласною комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах провели на базі озера Басів Кут показові навчання для відпочиваючих щодо порятунку потопаючого.
Бійці МНС та матроси-рятувальники практично продемонстрували відпочиваючим, як діяти у разі виникнення нещасного випадку на воді. Громадяни мали можливість побачити, як правильно надавати першу долікарську допомогу людині, що тонула. Також широкому загалу було показано увесь арсенал рятувальної техніки та обладнання. Окрім показових дій порятунку на воді, фахівці МНС в досить цікавій формі розповіли людям про дотримання основних правил безпеки під час відпочинку на водних об’єктах.

Про це OGO.ua повідомив капітан служби цивільного захисту, провідний фахівець відділу роботи із ЗМІ та громадськістю ТУ МНС у Рівненській області Дмитро Мельник.



Зважаючи на те, що купальний сезон на Рівненщині тільки розпочався та з метою попередження трагедій Територіальне управління МНС України у Рівненській області закликає громадян бути максимально обережними та дотримуватись основних правил безпечної поведінки на воді.



За оперативними даними Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, з початку травня на воді загинуло троє осіб, п’ять чоловік вдалося врятувати працівникам рятувальної служби.

Статистика свідчить, що кожен рік на водних об’єктах області гине понад 50 чоловік. Водяна стихія забирає, як правило життя у тих, хто проявляє безпечність та легковажність, нехтуючи елементарними заходами безпеки. Основними причинами утоплень традиційно залишаються купання у нетверезому стані, порушення правил поведінки на воді, невміння плавати та безконтрольність з боку батьків.








На правах реклами