Ми у Facebook
24.05.2012, 13:00

Рівненщина стане центром "Волині туристичної" [Фото+Відео]

Централізувати та впорядкувати туризм Волині вирішила влада Рівненщини. Днями у Пересопниці презентували новий проект "Волинь туристична". Він покликаний об’єднати п’ять областей та зробити край одним із центрів українського туризму.
Організатори проекту вирішили об’єднати мандрівні шляхи п’яти областей: Волині, Тернопільщини, Житомирщини, Хмельниччини та Рівненщини. Саме ці регіони знаходяться на теренах історичної Волині.


ФОТОРЕПОРТАЖ з презентації проекту "Волинь туристична".


Команда чиновників та громадських активістів працювала над створенням "Волині туристичної" кілька місяців. Збирали інформацію про найвизначніші пам’ятки історії та культури, туристичні маршрути. Багато маршрутів ентузіасти розробляли і фіксували вперше. Напрацьовану інформацію узагальнили на порталі volyntravel.com.ua.

— Через Рівненщину проходить чи не найбільший транспортний потік. Маємо траси Київ-Чоп, Київ-Варшава. А це щодня тисячі потенційних туристів. Це потрібно використовувати, — зауважив заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексій ГУБАНОВ. — Однак запропонувати туристам замки Рівненщини і разом із тим оминути, наприклад, Тернопільщину — це нонсенс. Тому і виник проект "Волинь туристична", який дозволяє суттєво розширити мережу маршрутів. Цей продукт розрахований на пожвавлення транзитного туризму, а також внутрішнього та сільського.



А презентували проект для представників областей-сусідів в історичному комплексі "Пересопниця". На додачу провели гостям екскурсію та вчили танцювати рівненський танець "Печене порося" разом з етногуртом "Веснянка".




ФОТОРЕПОРТАЖ з презентації проекту "Волинь туристична".


Побаченим і почутим гості залишились задоволені, ще й пообіцяли налагодити тісну співпрацю за проектом. Тож робота над подальшим втіленням продукту триватиме. Тим часом голови облдержадміністрацій п’яти областей підписали відповідну угоду про співпрацю.










На правах реклами