Ми у Facebook
31.05.2012, 10:25

Тенденції поширення онкології в Україні: Рівненщина лідирує

18 травня 2012 року пройшов День меланоми в Україні. Україна є однією з 34 країн Європи, які приєднались до панєвропейського проекту. Одночасно у 28 містах України 77 лікарів оглянули 4576 людей із малозабезпечених родин на предмет злоякісних новоутворень на шкірі. За результатами цьогорічного обстеження в Україні виявлено 61 меланому, 187 раки шкіри та 749 осіб спрямовані у спеціальні онкологічні заклади.
Найбільша кількість виявлених онкозахворювань – у столиці – із 1800 обстежених виявлено 12 меланом та 62 раки шкіри та Севастополі – 4 меланоми та 13 раків шкіри. Вінницька та Рівненська області також потрапили у список, де найбільше виявлено злоякісних новоутворень: 5 меланом, 9 раків шкіри та 4 меланоми і 4 раки шкіри відповідно.



День меланоми 34 країни Європи відзначають у травні, це програма всесвітнього визнання та значення. Із 2009 року координатором проекту "Євромеланома" в Україні є доктор медичних наук і громадський діяч, президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів та косметологів (УАЛДВК), завідувач кафедри дерматології і венерології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Ольга Богомолець. Вона зазначає, що проведення Дня меланоми – це спільна робота лікарів та ЗМІ, бо для того, щоб врятувати життя, потрібно бути відповідальним, знати про небезпеку і вчасно виявляти симптоми злоякісного переродження родимки за допомогою системи АКОРД.

– Меланома – одна з найпідступніших і агресивних пухлин шкіри. При своєчасній діагностиці і вчасно проведеного лікування життя всіх пацієнтів можна зберегти, – наголошує Ольга Богомолець. – Науково-технічний прогрес, зменшення озонового шару, ослаблена імунна система, хронічна депресія і стресс – це основні причини, що провокують новоутворення на шкірі та спричиняють онкозахворювання.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ