Ми у Facebook
05.07.2012, 16:34

На Рівненщині утилізують непридатні боєприпаси

Відповідно до Плану знищення боєприпасів методом підриву у 2012-2016 роках на Рівненському загальновійськовому полігоні розпочалася утилізація непридатних боєприпасів.
Завдання на полігоні виконують військовослужбовці Центру розмінування Центрального управління інженерних військ з Кам’янець-Подільського під керівництвом майора Олександра Крушановського. Для забезпечення безпеки дій саперів довкола полігона виставлено очеплення та постійно чергує бригада лікарів.

– Такі масштабні заходи зі знищення боєприпасів методом підриву нами ще не проводилися, – зазначив начальник Центру розмінування полковник Сергій Зубаревський. – Минулого року, в якості експерименту, на Рівненщині було знищено 400 тонн пострілів до гранатометів. Цієї весни – 1 тисячу 200 одиниць боєприпасів. З липня до листопада плануємо знищувати близько 20 тисяч 40-міліметрових пострілів до гранатометів щомісяця.

За словами полковника Сергія Зубаревського, підрив, як метод утилізації, найбільше підходить для знищення пострілів до гранатометів та ще кількох видів боєприпасів, які не підлягають розбиранню. Детонують їх у визначений час.

Загалом планується, що за весь період підриву військові інженери утилізують близько 100 тисяч одиниць непридатних боєприпасів.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Не ходіть гуляти на... Рівненський полігон!





На правах реклами