Ми у Facebook
27.07.2012, 15:48

Рівняни захищали українську мову під офісом "Партії регіонів" [+Фото]

Молоді рівняни, що уже четверту добу протестують на майдані Просвіти проти "мовного" закону Колесніченка-Ківалова, вирішили перейти до більш активної форми протесту. Вони прийшли висловити свої вимоги під стіни місцевого офісу Партії регіонів.
Майже 15 активістів зібралися сьогодні, 27 липня, під стінами офісу Рівненської обласної організації "Партії регіонів". Молоді рівняни розгорнули національні прапори та звернулися у мегафон до представників партії, які вийшли до них.

Активісти закликали Партію регіонів виправити помилку, якою, за їхніми словами, є прийняття "мовного" закону.

- Ми зібралися тут як громадяни України, - розповів один з активістів Олексій Смірнов. – Уже четверту добу ми протестуємо на майдані Просвіти біля Рівненської ОДА. Вимагаємо від місцевих представників Партії регіонів закликати своїх київських колег не вводити в дію даний закон. Він призведе до поступового зникнення української мови у більшості областей України. До того ж прийнятий він був із грубим порушенням українського законодавства.



Також активісти підготували звернення на ім’я голови РОО Партії регіонів Василя Берташа із вимогами не допустити введення в дію даного закону.

Активісти підписали звернення та передали його в офіс партії.

- Ми розглянемо це звернення й воно буде передане особисто Василю Берташу, - сказав керівник апарату РОО Партії регіонів Микола Тарасенко, який прийняв звернення. – Мені теж пропонували підписатися, але я відмовився. Це моя позиція. Вважаю, що ця акція – не від душі. За цим стоять люди, які платять цій молоді гроші. От вони прийшли і помітингували. А якби ці люди представляли громаду Рівненщини, то тут зібралося б більше людей.



Даною акцією рівняни долучилися до Всеукраїнської попереджувальної акції протесту, ініційованої Всеукраїнським громадянським рухом "Український дім".

Як стало відомо порталу OGO.ua, подібні акції сьогодні відбулися у 13 містах України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ