Ми у Facebook
14.08.2012, 17:30

Поради рівнянам: як вибрати недорогу і надійну парасольку

Схоже, рівняни таки дочекалися останніх літніх дощів, а враховуючи, що не за горами осінь, якраз час подумати про покупку нової парасольки для себе та дітей.
Особливих тенденцій, якою має бути парасолька цієї осені немає, тим паче, кожен підбирає цю річ індивідуально по кольору, конструкції і за ціною. Втім, подеколи, заплативши щонайменше сотню за нову парасольку, рівнянам доводиться мокнути: від малого пориву вітру парасолька ламається або ж красивий і яскравий матеріал не витримує сильних злив.

Радити що, за скільки і де ви можете придбати в Рівному, ми не будемо із вищезазначених міркувань, а от дізнатися про те, як вибрати надійну парасольку, не буде зайвим ні для кого.

Надійність чи компактність?

Загалом, парасольки бувають двох видів - парасолька-тростина і складена парасолька. Так, парасолька-тростина - надійніша і міцніша, з великим куполом, але зовсім не компактна. А ось складена - не така надійна, але не займає багато місця. Існують такі крихітні складні парасолі, які можуть поміститися навіть у найменшій дамській сумочці.

Є одне просте правило - чим більше сполук має парасолька, тим менш надійна вона є. Тому якщо ви вирішили зупинити свій вибір на розкладній парасолі, зверніть увагу також і на фірму-виробника, а ще краще купуйте її у магазинах, а не на базарних розкладках чи розпродажах.

Автоматичні і не дуже парасольки

Складні парасолі мають три види механізмів розкриття - автоматичний, напівавтоматичний і механічний. «Автомат» розкриває і закриває парасолю шляхом натиснення відповідної кнопки, напівавтомат - тільки розкриває за допомогою кнопки, закривати ж парасольку потрібно вручну. Механіка - повністю ручне розкриття та закриття. Знову-таки, пам'ятайте про те, що наявність додаткових з'єднань і механізмів зменшує термін експлуатації парасольки.

Зверніть увагу на матеріал спиць

Важливим критерієм вибору є матеріал, з якого виготовлені стрижень і спиці парасольки. Сталь - міцний, але важкий матеріал. Жіночі або дитячі парасолі, виготовлені зі сталі, непрактичні саме через свою вагу. Парасолька з алюмінієвим стрижнем і спицями легка, але абсолютно не стійка до різких поривів вітру. Багато сучасних парасольок виготовляють зі скловолокна - це досить легкий матеріал, який до того ж міцний і гнучкий. Такими ж властивостями володіє і ще одна новинка - сталь з титановим напиленням.

Матеріал купола парасольки

Нейлон - це грубий і жорсткий на дотик, найдешевший, але невибагливий у використанні і догляді матеріал. Поліестер - тканина, що вимагає більш ретельного догляду і дбайливого використання, але і виглядає вона краще. Цю тканину не фарбують - її тчуть з різнокольорових ниток. Поліестер з бавовною - більш дорога тканина, вона міцна і надійна. Щоб розпізнати поліестер з бавовною, подивіться парасолю на світло - Ви побачите переплетення ниток. Епонж - надійний японський матеріал, схожий на плащевку. Він міцний і довговічний, відмінно відштовхує воду (вода крапельками скочується з парасольки, завдяки чому він залишається сухим), не вигоряє і не линяє.

Перевірте парасольку перед покупкою

Кілька разів відкрийте його і закрийте, переконайтеся, що механізм працює справно і легко - не заїдає, не видає сторонніх звуків. Придивіться до місць кріплення тканини купола до спиць - таких місць кріплення на одній спиці повинно бути декілька. Добре, якщо тканина не тільки пришита до спиць, але і закріплена спеціальними кріпленнями. Також зверніть увагу на натяг тканини купола - вона не повинна провисати. Обов'язково гляньте на кінчики спиць - вони повинні мати спеціальні захисні ковпачки, інакше використання такої парасольки буде небезпечним. Чоловічі парасольки, як правило, консервативні - зазвичай чорного або іншого темного кольору (сірого, синього, коричневого), або ж в клітинку. Жіночі парасолі і дитячі парасольки більш різноманітні - різні форми і кольори, всілякі малюнки, рюші - чого тільки не зустрінеш.

Найголовніше, ні в якому разі не згортайте мокру парасольку, але не сушіть її в повністю відкритому стані - інакше тканина купола може розтягнутися, і парасоля втратить свій первісний вигляд. Мити парасольку можна мильним розчином за допомогою м'якої губки.





На правах реклами