Ми у Facebook
27.08.2012, 14:23

У Рівному "сухий закон" можуть запровадити після виборів

Про обмеження продажу алкоголю в нічний час знову заговорили у Рівному. За задумом, спиртне не продаватимуть у магазинах з 22:00 до 8:00. Однак перед ухваленням такого рішення члени Рівненського міськвиконкому вирішили провести опитування рівнян.

На черговому засіданні Рівненського міського виконавчого комітету теми продажу алкоголю торкнулись під час розгляду питання про роботу відділення міської кримінальної міліції у справах дітей. Член міського виконавчого комітету Роман Денисюк поцікавився у правоохоронців найбільш небезпечними районами міста.

— Найбільш проблемними залишаються райони біля супермаркету "Сільпо" та ресторану "Торнадо", "Ювілений" поблизу супермаркету "Літа" та мікрорайон "Північний", — розповів старший оперуповноважений міського відділення кримінальної міліції у справах дітей Роман Сабонюк.

— А чи сприяло б покращенню ситуації обмеження продажу алкоголю в нічний час? — поцікавився Роман Денисюк.

— Це допомогло б, безумовно, — зауважив правохоронець.

— Ми цю тему обговорюємо вже давно, — втрутився міський голова Рівного Володимир Хомко. — Одним із перших кроків стало обмеження продажу спиртного під час проведення загальноміських свят. Це дало свій ефект. Якби моя воля, то я б вночі заборонив продавати алкоголь, за винятком якогось супермаркету на околиці міста. Таким чином випадково б алкоголь ніхто не купував. Оце нещодавно був в Амстердамі. То там наркотики – будь ласка. Але навіть там не бачив, щоб п’яні валялись на вулицях. Тому це питання продажу алкоголю треба вирішувати і у нашому місті.

Як стало відомо, за обмеження висловилась і Громадська рада Рівного, яка рекомендувала заборонити продавати його в магазинах з 20:00 до 8:00. Однак на засіданні виконкому вирішили не поспішати з вирішенням питання. А дослідити думку громади — замовити у студентів соціологічне опитування. А до ухвалення приступити вже після парламентських виборів.





На правах реклами