Ми у Facebook
30.08.2012, 12:09

Рівненські першачки вчитимуть англійську та інформатику

Наближається свято 1 вересня. Цьогоріч у Рівному вперше сядуть за парти 2550 школярів. Це на 300 першачків більше, ніж торік.
— Жодних проблем із місцями у школах немає, — зауважує заступник начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Катерина Сичик. — У загальноосвітніх школах місць вистачає, у спеціалізовані заклади звичайно є конкурс.

Цьогоріч на першачків чекає кілька нововведень. Зокрема, із цього року вводиться новий державний стандарт початкової загальної школи. Над його запровадженням освітяни працювали кілька років. Це означає, що на першокласників чекають зміни у навчальній програмі.

— Основні: це те, що вперше для початкової школи вводиться обов’язкове вивчення іноземної мови з першого класу. А починаючи із другого класу школярі вивчатимуть новий предмет: основи інформатики, — пояснила Катерина Сичик. — Шкільне навантаження на рівні гранично допустимого.

Першокласники навчатимуться у школі 11 років.

У принципі, батьки позитивно ставляться до нововведень. Пояснюють: у наш час без знання іноземної мови — нікуди.

Мама цьогорічного першокласника Тетяна Пігаль переконана, що у цьому віці діти спроможні почати опановувати іноземну мову.

— У свій час я вивчала англійську з 5-го класу, а можна було б з першого, — каже Тетяна. — Думаю, добре, що діти вивчатимуть основи інформатики з другого класу. Адже дехто вже володіє комп’ютером краще, ніж батьки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ