Ми у Facebook
17.09.2012, 14:48

У Рівному вперше покажуть фото з 50 країн!

Відомий рівненський видавець, автор і ведучий кулінарного шоу “СмачнОГО!” на телеканалі “Рівне 1” Віктор Данилов до власного ювілею та ювілею газети “ОГО” представить рівнянам колекцію світлин з різноманітних країн, які відвідав особисто.
Відкриття персональної фотовиставки “50 країн Віктора Данилова” відбудеться вже 25 вересня у ресторані готелю “Мир”.

Передісторія виставки нетипова. Напевно, не кожен підліток, мріючи про подорожі, все-таки може втілити власні мрії в життя. Жага до нового і незбагненного спонукала Віктора Данилова до подорожей. А починалось все так: будучи семикласником, Віктор Данилов виборов перше місце на обласній олімпіаді з географії і вже тоді з’явилось захоплення країнами світу. Він поставив собі за мету побачити світ і відвідати якнайбільше куточків нашої планети. І, як виявилось, немає нічого неможливого, головне — мати непереборне бажання.



На сьогоднішній день у колекції мандрівника Віктора Данилова вже більше 60 країн. До 100 ще далеко, отже ще є над чим працювати. Але 50 — це пройдений символічний рубіж, тому організатори виставки вирішили показати рівнянам лише найкращі світлини.

— Є їх, звичайно, набагато більше, але перші мої подорожі були ще у 80-х роках минулого століття, і тоді я зовсім не думав, що через роки перебиратиму всі фото для фотовиставки. Якісних світлин є чимало, але є й такі, які збереглися лише в домашніх фотоальбомах. Для професійної фотовиставки вони не дотягують, але деякі з них ми покажемо, бо все-таки це свідки намотаних десятків тисяч миль навколо світу, — ділиться Віктор Данилов.



Робота з опрацювання фотографій ведеться вже кілька місяців. Насамперед, організатори обирали найкращі світлини з художньої точки зору. Окрім цього, особливу увагу приділили фотографіям, які найкраще характеризують кожну країну, присутні і епізоди з самим Віктором Даниловим. Так, на фото можна побачити знамениті місця, архітектурні споруди, водоспади, ріки, гори і все унікальне і незвичайне, що потрапило в око автору світлин.



Співорганізатором виставки є відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват. Він допомагає з відбором та обробкою фотографій. І, як справжній професіонал своєї справи, зазначив, що будь-яка світлина колекції Віктора Данилова заслуговує на увагу, але для виставки відбирались унікальні фото, такі, які в Рівному, напевно, більше ніхто представити не може.



— Побачити 10 країн — це вже чудово, а ось 50 і більше — це вже надзвичайне досягнення. І, звичайно, всі ці світлини варто оцінити. Незважаючи на те, що деякі фото низької якості, все одно ховати їх по шухлядам буде неправильно. Раджу всім відвідати цю фотовиставку, — каже Олександр Харват.



Відкриття виставки відбудеться 25 вересня о 16.00 у ресторані готелю “Мир”. Там відвідувачі зможуть поспілкуватись з організаторами, переглянути фото, поділитись враженнями і дізнатись більше про кожну світлину від автора — Віктора Данилова. Про кожне фото в нього є свої спогади й асоціації, він зможе прокоментувати будь-яку з представлених світлин.



Фотовиставка “50 країн Віктора Данилова” виставлятиметься в різних місцях. З середини жовтня світлини переїдуть до ТРЦ “Злата Плаза”, а вже звідти - до Рівненського обласного краєзнавчого музею, де виступлять додатком до нумізматичнолї виставки, яку також організує Віктор Данилов.

Більше фото в фотогалереї на media.ogo.ua

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівнянам подарують фотомандрівку 50 країнами світу






На правах реклами