Ми у Facebook
13.10.2012, 15:17

"Ходімо на каву": Огляд кав’ярень Рівного [+Фото]

У Рівному кав'ярні "ростуть", як гриби після дощу. Може, власники місцевих каво/чайних закладів вирішили зробити з нашого міста кавову столицю? :) Портал OGO.ua вирішив завітати та оцінити атмосферність рівненських кав'ярень.
Багато з нас полюбляють каву. Є прості цінителі, які не надають значної уваги цьому напою, а є справжні естети, які і дня свого не зможуть уявити без чашки запашної кави.

Вважається, що кава – найбільш популярний після води напій на планеті. Утворилася навіть своя культура споживання кави. Цей напій неабияк допомагає у нашому повсякденному житті, розпочинаючи з ранкового «вмикання» чашечкою, перерви на каву для покращення праці, дружньої розмови за чашкою цього напою.

Кава – це ідеальний засіб розташувати до себе ділового партнера або важливого клієнта. Кава – це засіб, який слугує приводом для багатьох приємних зустрічей. Кава – це засіб якнайкраще провести час з газетою. Навіть гучний звук не в змозі розбудити людину так, як це робить кава...

До Вашої уваги представлений огляд кав’ярень Рівного.


Питання, які ми поставили представникам кав’ярень:
- скільки працює заклад;
- коротко про інтер’єр закладу;
- скільки видів кави в наявності;
- що є окрім самої кави;
- звідки береться їхня кава;
- ціни на каву, найдешевші та найдорожчі кавові напої;
- який кавовий апарат присутній;
- скільки персоналу працює в зміні;
- чи проводяться якісь події;
- графік роботи;
- особливості.

"Анюта"



У січні наступного року кав’ярні "Анюта" виповниться 4 роки. Місце знаходження - вул. Короленка, 2.
Інтер’єр затишний. Середнього розміру зал, на стінах розміщені картини художників, присутня невеличка фотовиставка на тематику "Весільних пар”.
В "Анюті" є 23 види кави. Окрім кави: різноманітні чаї, молочні коктейлі, смачні тістечка, солодощі, соки, води. Каву закупляють у постачальників з Києва. Ціни досить дешеві – від 1,75 грн до 5,50 грн за порцію. Кавомашина італійської марки SAECO. Використовують плоди двох видів кавового дерева – робусту та арабіку як у чистому вигляді, так і в різних процентних сумішах. Працює два бармени в зміні, тому довгих черг майже не буває. Самообслуговування. Графік роботи у будні з 7.30 до 18.00, субота – неділя з 10.00 до 18.00.

"Кавова кімната"



Заклад працює менше року. Місце знаходження – по сусідству з "Анютою” на вул. Короленка, 2.
Інтер’єр оформлений у світло-золотистих тонах. Декором виступають різного роду вінтажні фотографії, дзеркала, різноманітні скриньки, статуетки та інші предмети.
У "Кавовій кімнаті" є 14 видів кави. Окрім кави: десерти та солодощі. Каву закупляють у постачальників з Києва. Ціни на каву розпочинаються з 8 гривень. Найдорожча кава коштує 16 грн. Кавомашина Grimac, виробництва Італії. Використовують свіжообсмажену каву з Африки, 100% арабіку або різноманітні суміші на її основі. Працює один бармен у зміну. Графік роботи у будні з 10.00 до 19.00, в суботу з 10.00 до 18.00, в неділю з 10.00 до 17.00.

"Чорна королева"



Заклад працює два з половиною роки. Місце знаходження - вул. Короленка, 1 (ТРЦ "Злата Плаза").
Інтер’єр оформлений цікаво. Підлога вистелена як шахматна дошка, на стінах розміщені картини.
У "Чорній королеві" є 20 видів кави. Окрім кави: чаї, десерти, води, тістечка, ексклюзивні шоколадні вироби, спиртні напої. Каву постачають з Києва. Використовують робусту та арабіку як у чистому вигляді, так і в різних процентних сумішах. Ціни від 4,50 грн до 34 грн за порцію. Кавова машина Simonelli, виробництва Італія. Працює один бармен в зміну. Графік роботи з 9.30 до 21.00 кожного дня.

"Чорна королева"



Заклад працює півтора року. Місце знаходження - вул. Соборна, 69 (ТЦ "Центральний").
Інтер’єр. Просторий зал, посеред центру ТЦ "Центральний”, по сусідству знаходяться різні магазини.
У "Чорній королеві" є біля 15 видів кави. Окрім кави: повна кухня, комплексні обіди, води, спиртні напої, десерти, солодощі та ін. Каву постачають з Києва. Використовують робусту та арабіку як в чистому вигляді, так і в різних процентних сумішах. Ціни від 2,50 грн до 8 грн за порцію. Кавова машина Simonelli, виробництва Італія. Працюють бармен і офіціант в зміні. Графік роботи з 9.30 до 21.00 кожного дня.

"Сальвадор Далі"



Взимку 2013 року закладу виповниться шість років. Місце знаходження – вул. Гетьмана Полуботка, 4.
Інтер’єр створений за мотивами геніального художника-сюрреаліста. У закладі є 3 зали, достатньо різних декорацій.
У "Сальвадорі Далі" 20 видів кави. Окрім кави: повна кухня, води, десерти та тістечка власного виробництва, алкоголь, різноманітні коктейлі. Ціни від 7 грн до 60 грн за порцію. Кавова машина італійської фірми Carrero. У зміні працює один бармен та два офіціанти. Графік роботи з 11.00 до 23.00 кожного дня.
Особливості. Використовують технологію «Фреш кави», тобто самі обсмажують зелені кавові боби, висушують, і лише тоді виробляють різні кавові напої на основі 100%-ї арабіки. У великому та малому залі щомісяця відбувається презентація нових колекцій відомих українських та зарубіжних фотохудожників, кращих творів молодих митців живопису та графіки. Часто проходять різноманітні тематичні вечірки.

"Юліка"



Закладу 11 років. Він є найстарішим воїном кавової справи міста. Місце знаходження – вул. Гетьмана Полуботка, 4, у тій же будівлі, де розташований "Сальвадор Далі".
Інтер’єр. Невеличке приміщення, де продаються окрім кави, різні аксесуари та посуд для чайних церемоній, сувенірні вироби. Є літній майданчик поблизу закладу. Самообслуговування.
В "Юліці" більше 50 видів кави, більшість із них продаються в зернах на вагу. Окрім кави: чаї, солодощі та ін. Ціни на розчинну каву розпочинаються з 2 грн і закінчуються 5 грн. Кавова машина італійської фірми Saeco Royal Professional. У зміні працюють 2 бармени. Графік роботи з 8.00 до 20.00 кожного дня.

Coffetta



Заклад працює тільки 3 місяці. Місце знаходження – вул. Кавказька, 7.
Інтер’єр. Затишне приміщення, присутній літній майданчик.
У Coffetti 16 видів кави. Окрім кави: чаї, води, алкоголь, десерти, тістечка, солодощі. Каву постачають з Києва. Ціни від 4 грн до 14 грн. Кавова машина італійської марки SAB. У зміні працює бармен та офіціант. Графік роботи з 7.30 до 20.00 у будні, субота – неділя з 9.00 до 20.00.

Кав’ярня на Петлюри



У березні 2013 року закладу виповниться чотири роки. Місце знаходження - вул.Симона Петлюри, 40.
Інтер’єр. Затишний невеличкий зал. Самообслуговування. Різноманітні фотографії на стінах.
У Кав’ярні на Петлюрі 65 видів кави, більшість із них у зернах. Окрім кави: чаї, найцікавіший з яких Пуер, води, натуральні соки, тістечка, цукерки. Каву постачають з Києва. Ціни від 9,50 грн до 420 грн. Найдорожчий кавовий продукт має назву "Голуба кава”, яка є дуже рідкісною. Кавова машина італійської марки Rancilio. У зміні працюють два бармени. Графік роботи з 7.45 до 20.30 кожного дня.
Особливості: домашні закваски, йогурти, бринза та сири з Швейцарії, Сербії, Італії та Німеччини.

Greco



Заклад працює півтора року. Місце знаходження - вул. Петра Могили, 9.
Інтер’єр. Просторий зал. Є літній майданчик.
У Greco є близько 50 видів кави. Окрім кави: чаї, соки, води, алкоголь, різноманітні коктейлі, десерти, тірамісу власного виробництва, італійська кухня. Каву постачають з Києва. Ціни від 6,50 грн до 46 грн. Кавова машина італійської марки Simonelli. У зміні працює бармен, офіціант та кухар. Графік роботи з 8.00 до 22.00 у будні, з 10.00 до 23.00 у вихідні.
Особливості. Кожного четверга – караоке. Також проводяться перегляди різних спортивних подій, корпоративи, дні народження.

Calamarius



Заклад працює 4 місяці. Місце знаходження - вул. Петра Могили, 18.
Інтер’єр. Середнього розміру зал. Присутній літній майданчик.
У закладі є 20 видів кави. Крім кави: чаї, узвари, фрукти, десерти, фреші і молочні коктейлі з фруктами. Каву постачають з Києва, 100% арабіку. Ціни від 12 грн до 20 грн. Кавова машина італійської марки La Marzocco. У зміні працює бармен та офіціант, які проходили спеціальне навчання. Графік роботи з 07.30 до 20.00 у будні, з 10.00 до 21.00 у вихідні.
Особливості: полиці з книгами, картини і ексклюзивні репродукції, креативні декори ручної роботи. У кав'ярні-книгарні представлені книги українських авторів — класична і сучасна художня проза, історична та юридична література, кулінарні книги, книги з психології, література для дітей тощо. Є невеличкий куточок, де можна побачити репродукцію Пересопницького Євангелія, а також репродукції книг в оправах у візантійському, готичному і французькому стилі.

Bazikalo



Заклад працює 3 місяці. Місце знаходження - вул. Київська, 40а.
Інтер’єр. Середнього розміру зал. На стінах є фотограції на тематику кави, Рівного, доповненням є дошка оголошень. Самообслуговування.
У закладі 18 видів кави. Крім кави: чаї, води, соки, солодощі, тістечка, торти, морозиво. Кава надходить з Києва. Використовують арабіку та робусту, як в 100% вигляді, так і в різних процентних сумішах. Ціни від 2,50 грн до 9 грн. Кавова машина італійської марки Astoria. У зміні працює один бармен. Графік роботи з 8.00 до 20.00 без вихідних.
Особливості: для постійних клієнтів діє знижка, кожна 10-та кава безкоштовно.

Praha



Заклад працює 9 місяців. Місце знаходження - майдан Незалежності, 7.
Інтер’єр. Середнього розміру зал. Багато різноманітних аксесуарів, що прикрашають загальну картину закладу. Є літній майданчик.
У кав’ярні 20 видів кави. Окрім кави: чаї, фреші, води, алкоголь, молочні коктейлі, коктейлі на кавовій основі, десерти, солодощі. Ціни розпочинаються з 8 грн і закінчуються 35 грн за одну порцію кави. Кавову машину представляє брендований моноблок кави Durban. У зміні працюють бармен і офіціант. Графік роботи у будні з 9.00 до 22.00, у вихідні з 10.00 до 22.00.

"Кавові мешти"



Заклад працює буквально два тижні. Місце знаходження – вул. Степана Бандери, 60а.
Інтер’єр. Три великі зали. Багато різних декоративних речей.
У "Кавових мештах" 28 видів кави, класична, світова кава, кавові напої, чисті сорти арабіки та робусти. Окрім кави: чаї, води, соки, алкоголь. Різноманітні оригінальні десерти, торти, тістечка, навіть шоколадні фігурки – все це виробляється у самому закладі. Ціни на каву від 7 грн до 23 грн. Каву постачають з Києва. Кавова машина італійської марки Astoria. У зміні працює один бармен, два офіціанти і кондитер. Графік роботи – в понеділок з 12.00 до 22.00, у всі інші дні з 8.00 до 22.00.
Особливості: На велику компанію є так звана Чайна церемонія. Гостям подається великий чайник з чаєм і доповненнями виступають добавки до нього – ялівець, кориця, мед, перець чилі. Святкувати в закладі можна різні корпоративи, дні народження.

На всі наші питання дехто відповідав повністю, дехто - ні. Ціна на каву у всіх закладах досить різна, у когось більша орендна плата приміщення, у когось більш якісна кава, у когось ще щось. Але в будь-якому випадку, у всіх вищезгаданих кав’ярнях дуже привітний персонал. Можливо, тільки через те, що я - журналіст, а можливо, у них таке приязне ставлення до всіх клієнтів...

А яка кав’ярня нашого міста Вам найбільше до вподоби?





На правах реклами