Ми у Facebook
16.10.2012, 12:04

Депутат Рівнеради хоче створити дитбудинок сімейного типу

Депутат Рівненської міського ради Олександр Чубай разом з дружиною взявся створювати дитячий будинок сімейного типу. На початку року він отримав дозвіл та розпочав ремонт у новий квартирі. Подружжя Чубаїв виховує власного сина та планує всиновити дітей з дитбудинку.
Як розповів Олександр Чубай, раніше він ніколи не задумувався про створення прийомної сім’ї, не планувала цього й дружина. Однак все змінилось після народження сина.

— Ми зрозуміли, щоб Бог дав нам багато любові і її вистачить не на одну дитину. Тим часом діти в дитбудинку нею обділені. Крім того дружина співпрацювала з такими закладами в рамках різних благодійних акцій. Порадившись, ми вирішили створити прийомну сім`ю.

Зараз родина мешкає в однокімантній квартирі, а для створення сімейного дитячого будинку потрібно значно кращі умиви.
— Міська влада погодилась виділити нам п'ятикімнатну квартиру площею 120 кв. метрів. Однак там необхідно робити капітальний ремонт. А це коштує чимало. На реконструкцію квартири з міського бюджету нам пообіцяли виділити 175 тисяч гривень. Однак щоб провести всі роботи, треба понад 250 тисяч гривень. Ремонт потихеньку вже розпочали, тому сподіваємось на допомогу міської влади та благодійників для завершення всіх робіт.

У цій квартирі подружжя зможе виховувати шістьох дітей, але планують всиновити і більше.

За словами начальника міської служби у справах дітей Андрія Міщені, зараз у сім’ях усиновителів виховується 67 дітей, у сім’ях опікунів та піклувальників - 145 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях – 25. Зокрема цьогоріч усиновили 21 дитину, а дитячі будинки сімейного типу взяли 18 дітей. Однак ще 16 діток у дитячому будинку Рівного чекають на нових батьків.





На правах реклами