Ми у Facebook
30.10.2012, 15:19

Покупці автомобілів класу "люкс" переходять на дизель

Стрімке зростання цін на бензин в останні роки призвело до збільшення попиту на дизельні моделі та автомобілі з меншим об'ємом двигуна.
Як пише видання "Комерсант-Україна", в загальному обсязі продажів Porsche в Україні частка дизельних моделей зросла з 19% в 2010 році до 28% в поточному році.

У Audi продажі дизельних версій у цьому році досягли 35% проти 26% роком раніше.

А імпортери Mercedes-Benz і Volvo стверджують, що вже кілька років близько 60% їхніх продажів займають автомобілі з дизельними двигунами.

З кожним роком автоконцерни пропонують моделі з усе меншою витратою палива.

Наприклад, якщо в 2006 році витрата у Porsche Cayenne S становив 14,9 л/100 км, в 2008-му - 13,7 л, то в моделі 2011 року - 10,5 л.

Ще однією тенденцією стало зростання попиту на преміальні автомобілі з невеликим об'ємом двигуна. У загальному обсязі продажів BMW в Україні частка автомобілів з об'ємом двигуна до 2 л збільшилася з 27% в 2010 році до 43% у 2012.

Над зниженням витрат палива задумалися не тільки виробники преміальних автомобілів, але і представники сегмента luxury.

Інтерес до економічниих моделей "підстьобує" зростання цін на паливо.

У порівнянні з бензином вартість дизельного палива зростає повільніше. Це пов'язано з тим, що при переробці нафти дизельного палива виробляється в кілька разів більше, ніж бензину. Крім того, один з основних постачальників палива в Україну - Росія збільшила відвантаження саме дизельного палива.

"Ще один чинник - прагнення держави не допустити значне подорожчання "дизеля". Це паливо використовується в сільському господарстві, і ціна нанього впливає на вартість продуктів харчування", - пояснює директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.

У цілому зараз ціни на дизельні машини в середньому на 10-15% вище бензинових аналогів.





На правах реклами