Ми у Facebook
26.11.2012, 11:17

Після хвилі обурення українців “Рошен” повернув україномовні написи [+Фото]

Нещодавно Кондитерська фірма "Рошен" змінила україномовні написи на цукерках російськомовними.
Президент Roshen В’ячеслав Москалевський пояснив такий крок тим, що корпорація замінила україномовні написи на цукерках російськомовними з метою економії.

Це одразу ж викликало незадоволення й обурення споживачів.

На сторінці кондитерської фірми у соціальній мережі "Фейсбук" український письменник Іван Андрусяк написав: "Я більше не купуватиму продукцію компанії "Roshen" у зв'язку з тим, що тепер це - русифікована отрута!”

Письменниця Галина Ткачук додала: "Я також переконливо раджу поважати власну країну та її мову!"

Окрім написів на продукції, з’явилися також російськомовні вітрини магазинів.
Колишня прихильниця продукції "Рошен" Тетяна Коханевич пише: “Це ж треба, не лише змінити написи на цукерках, а й заклеїти вітрини магазинів російськомовними написами. Ганьба. Не смішно вже і не смачно”.

В інтернет-спільноті почалася справжня хвиля демотиваторів, які закликали не купувати російськомовну продукцію компанії.

Фотожаби "рошенівського" шоколаду













На таку бурхливу акцію через деякий час відреагувало керівництво компанії. Вони заявили, що на обгортки солодощів повернеться українська мова.

Засновник компанії Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook прокоментував, що таке рішення за його ініціативою прийняла Рада директорів Roshen.

“В мене є правило – не втручатись у діяльність компаній, акціонером яких я є. Це стосується і “Кореспонденту”, і “5 каналу”, і Roshen”, – написав Порошенко.

За його словами, сьогодні Roshen – це не просто бізнес, це один із брендів України в світі.
“Тому я ініціював обговорення цієї теми на Раді директорів корпорації Roshen, в результаті якого мої аргументи були сприйняті: українські товари на українському ринку мають бути українською мовою”, – написав Порошенко.

“Це так само важливо, як й те, що в Україні має бути єдина державна мова – українська. Це моя позиція: вона була, є і буде незмінною”, – додав він.

Фото: Вконтакте та facebook.com





На правах реклами