Ми у Facebook
04.12.2012, 15:40

У Рівному зі снігом боротимуться півсотні спецмашин [+Фото]

Комунальники Рівного стверджують, що до зими готові. У місті працюватиме майже півсотні снігоочисних машин, а на вулиці та дороги двірники готові висипати десять тисяч кубометрів піску, відсіву та солі. Втім, під час сильних снігопадів місто зможуть прибирати лише поступово.
За словами заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, під час першого снігопаду цієї зими комунальники спрацювали оперативно. Перші снігоочисні машини виїхали на рейс 3 грудня вже о 17:30.



Як Рівне постраждало від першого снігопаду[ФОТОРЕПОРТАЖ]

— На поточний ремонт та утримання міських доріг цьогоріч виділили з міського бюджету 20 мільйонів гривень. Тому до зими підготувались добре. Так МіськШЕУ заготовило понад 6 тисяч кубічних метрів піску, 3 тисячі кубічних метрів відсіву та одну тисячу тонн солі, — розповів Олексій Хмилецький. — На вулицях міста працюватиме 31 одиниця снігоприбиральної техніки ШЕУ, також залучимо ще 15 машин з інших комунальних закладів. Звичайно, по нормативах цього не вистачає, але зі снігопадами обіцяємо впоратись.



Як Рівне постраждало від першого снігопаду[ФОТОРЕПОРТАЖ]

За нормативом у місті має бути 18 піскорозкидачів, місто має лише 12. Не вистачає і грейдерів. Комунальна техніка хоч і не нова, проте уся справна. А невдовзі за кошти міського бюджету планують придбати піскорозкидач на основі МАЗ.

OGO.ua знову контролюватиме дороги Рівненщини

— Такі машини не тільки посипають, а й чистять вулиці, — зауважив начальник міського шляхово-експлуатаційного управління Віктор Климук. — Зараз маємо п'ять таких автомобілів. Тож після купівлі ще одного сформуємо три мобільні групи, які прибиратимуть одразу і дороги і тротуари.

Рівне перетворилось за ніч на суцільну ковзанку (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) [+Фото]

Працювати техніці буде де, адже в місті понад 460 вулиць. Для кожного екіпажу шляховики склали графік роботи, щоб у негоду прибирати вулиці постійно. Однак у сильні снігопади комунальники не зможуть очистити одразу все місто. Через брак техніки. Розпочинатимуть очищення з центральних вулиць і до периферії.



Тим часом, за повідомлення ДАІ з часу першого снігопаду у місті трапилося лише дві ДТП через необачність водіїв, натомість серйозних скарг на дорожнє покриття у водіїв немає.

Як Рівне постраждало від першого снігопаду[ФОТОРЕПОРТАЖ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ