Ми у Facebook
12.12.2012, 08:17

Напередодні Андрія рівнянки ворожитимуть на свою долю

Завтра, 13 грудня - День святого апостола Андрія Первозванного. Ніч напередодні споконвіку вважається чарівною. Вона може відкрити дівчатам таємниці майбутнього і дати відповіді на найпотаємніші питання.
На Андрія, як і в день великомучениці Катерини, дівчата ворожать на своїх суджених. Багато хто з них напередодні дня апостола Андрія дотримуються посту і взагалі моляться йому, щоб послав їм гарних наречених.

Пропонуємо можливі варіанти гадань напередодні свята Андрія:

У ніч на 13 грудня покладіть під подушку мішечок з написаними на окремих аркушах паперу чоловічими іменами. Вранці 13 грудня витягніть один із аркушів. Яке ім'я випаде - так і зватимуть вашого майбутнього чоловіка. Якщо дістали чистий папірець, значить - ім'я судженого поки залишається таємницею.

Вважають, що чоловік, який насниться дівчині в ніч на 13-те грудня, стане її чоловіком. Тому постаратеся запам'ятати того, кого побачите уві сні. А щоб суджений наснився напевно, перед сном обов'язково подумайте про людину, яка небайдужа вашому серцю.

Привітання Андріям з Днем ангела[/url]

Можна взяти жменю конопляного насіння, вийти опівночі на вулицю, і три рази обійти довкола будинку, розсипаючи насіння і примовляючи «Я, святий Андрію, конопельки cію! Дай же, Боже, знати, з ким весілля грати». І наречений вам точно насниться!

13 грудня, в день святого Андрія, найкраще вдаються «водні» гадання. Увечері цього дня можна ворожити на судженого. Вважається, що якщо двічі - і в цей день, і на Святки - привидиться один і той же чоловік, ворожіння збудеться. Для цього дівчині потрібна особлива підготовка. Щоб ворожіння здійснилося, не можна їсти нічого м'ясного, тільки хліб і воду, але найголовніша умова - щоб у цей день усі близькі родичі були ситі. Ворожать тільки дівчата або жінки. До і після ворожіння потрібно мовчати, поки не настане ранок.

Привітання до Святого Миколая

Гадати на судженого можна і запросивши його на вечерю. Дівчина накриває в порожній кімнаті стіл скатертиною, все окрім ножа і виделки, і каже: "Суджений-ряджений, приходь до мене вечеряти". Всі виходять, а вона, залишившись одна, замикає вікна і двері і чекає.

Як ознаки наближення судженого можна розтлумачити завивання вітру, удари у вікна і двері. Потім з'являється суджений. Дівчина повинна сидіти на своєму місці, не відповідати на питання, помічати риси обличчя і одяг. Суджений сідає за стіл і починає розважати її бесідою. Дівчина повинна раптово стрепенутися і впритул запитати: "Як звати?".
Суджений називає ім'я і виймає щось із кишені. У цю мить дівчина повинна сказати: "Цур, мене!" - І суджений зникає.

Вітання на Новий рік: чого побажати рідним людям?

Ворожіння на рушнику також вважається традиційним. Зазвичай, дівчата напередодні різдвяної ночі вивішують за віконця білі рушники зі словами, «Суджений-ряджений, прийди і утрися". Якщо до ранку рушник буде вологим, значить, дівчина наступного року вийде заміж, а якщо рушник залишиться сухим - засидиться дівчина в батьківському домі.

Щоб дізнатися ім'я свого нареченого, дівчата виходили на вулицю. Тут кожна питає про ім’я першого зустрічного чоловіка - його ім'я і буде ім'ям судженого.

Також можна налити з вечора в чарку горілки, опустити туди обручку і виставити на мороз. Перед сном принести чарку: скільки буде горбиків, стільки буде й синів, а скільки ямок - стільки дочок.

І наостанок:

У свято Андрія все ворожіння має чарівну силу. Але все залежить від вас, наскільки ви будете в них вірити. І пам'ятайте: ваше майбутнє — у ваших руках!





На правах реклами