Ми у Facebook
13.12.2012, 09:18

У Рівному на собак витрачатимуть більше, ніж на хворих дітей (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Рівненська влада переконує, що не може прибрати бездомних собак з вулиць. Міський голова Володимир Хомко наголошує — собак захищає закон. Навіть після стерилізації їх все одно відпускатимуть на вулиці.
У Рівному зросла кількість скарг рівнян на бездомних собак. Крім того, все більше людей звертаються до лікарів після укусів чотирилапих безхатченків. Міський голова Рівного переконує — прибрати собак з вулиць не можна.

— Відповідно до нового законодавства, ми не маємо права відстрілювати чи присипляти бездомних тварин. Прокуратура тиснула на мене і змусила розформувати бригаду, яка займалась усиплянням бездомних тварин. Кажуть, її діяльність незаконна, — зауважив Володимир Хомко. — Всі думають — створили притулок і всіх собак туди можна звезти. Так бути не може, адже в притулку собака може перебувати лише кілька тижнів після стерилізації. Далі ми маємо відвозити і відпускати її в місті. За новим законом рівняни будуть жити поруч з собаками. Ми й надалі будемо змушені виділяти кошти на утримання і розвиток притулку. Понад мільйон гривень щорічно. Це більше, ніж на міську дитячу лікарню.

Керівник міста розповів, що стерилізував свою домашню собаку. У цьому йому допомогли працівники організації "Фас". Однак навіть після цього тварина примудрилась покусати двох гостей Володимира Хомка. Їх імена міський голова називати відмовився. Каже, що вони добре відомі в місті.


Для обговорення у коментарях:
Як ви вважаєте, чи потрібно присипляти бездомних собак?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ