Ми у Facebook
29.12.2012, 16:16

Благодійник року: Лариса ЗЕЛІНСЬКА: "Добрі справи об’єднують громаду"

Депутат Рівненської міської ради Лариса ЗЕЛІНСЬКА — не тільки успішна ділова жінка, а й благодійниця. Вона втілює в життя соціальні благодійні ініціативи, об’єднує навколо них колег-депутатів, батьків хворих дітей та громаду міста.

Завдяки цілеспрямованості Лариси Володимирівни у Рівному вже в цьому році запрацював довгоочікуваний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з особливими потребами "Передзвін".

Відзначалась вона не політичними скандалами, а копіткими благодійними проектами. У цій царині Лариси Володимирівна береться за найважчі, ідеї та втілює їх в реальність. Разом з громадськими організаціями та іншими благодійниками дарує шанс на нове життя та постійну підтримку інвалідам. Ці справи, можливо, відомі менше за розрекламовані благодійні проекти. Однак за покликом серця Лариса Зелінська допомагає дітям-інвалідам, які найбільше потребують підтримки та захисту.

Ще у 2009-му вона стала переможцем обласного рейтингу "Жінка року" у номінації "Жінка-благодійниця", відмічена подякою міського голови Рівного і не тільки. Нині пані Лариса — член Піклувальної ради Рівненського обласного Центру соціальної адаптації дітей з особливими потребами "Пагінець". Крім того, Лариса Володимирівна — постійний гість у Рівненському навчально-реабілітаційному центрі "Особлива дитина", обласному дитячому туберкульозному санаторії "Новостав", у "Спілці інвалідів з дитинства "Передзвін".

Жінка разом з батьками особливих дітей загорілась ідеєю створити у Рівному центр, де молодь не тільки проводила час у товаристві, а й спілкувалась та розвивала свої таланти.

— Вони є членами українського суспільства, які мають ті ж права, що й усі громадяни України. Тому їхні права мають бути захищені, визнані на повноцінне життя в суспільстві, а держава у свою чергу має створити реальні умови для їхньої реабілітації, адаптації та соціальної інтеграції. Молоді з особливими потребами після закінчення навчання в допоміжній школі немає куди податися. А для них це дуже важливо — вранці встати, кудись піти, чимось займатися. Це потрібно не лише дітям, а й їхнім батькам, — пояснює Лариса Володимирівна.
Така ініціатива — справа непроста. Сам міський голова Рівного Володимир Хомко зізнався, що не вірив у можливість створити такий центр менш ніж за рік.

Сумнівались й інші. Лише Лариса Володимирівна знала: центр буде, бо він конче необхідний для діток та молоді. Вона змогла долучити до його створення і керівника міста, і колег-депутатів, і батьків, і підприємства міста. Разом знайшли приміщення, зробили ремонт і відкрили центр ще до закінчення року.

Роботи навколо нього ще багато, але завдяки енергійності Лариси Зелінської центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з особливими потребами розвиватиметься. Бо кожен з благодійників центру "Передзвін" з гордістю згадує про зроблену роботу та обіцяє долучатися й надалі.





На правах реклами