Ми у Facebook
22.01.2013, 11:35

Обережно! На Рівненщині - сніг, дощі та ожеледиця

За прогнозами синоптиків найближчим часом поліпшення погодних умов в Україні поки що не очікується. Тож на цьому тижні переважатиме нестійка погода з перепадом температур, снігом, мокрим снігом, дощем, що спричинює утворення ожеледі на дорогах.
У зв’язку з ускладненням погодних умов, налипанням мокрого снігу переважно з дощем, що спричинило ожеледицю на дорогах, підрозділи Територіального управління МНС протягом минулої доби 5 разів надавали допомогу водіям, що потрапили у снігові затори.

Зокрема, в місті Рівне в обідню пору по провулку Робітничий рятувальники КрАЗом буксирували вантажний автомобіль Renault Magnum. А вже близько 23:00 на вулиці Радивилівська, що в обласному центрі, довелося буксирувати автомобіль швидкої медичної допомоги, який внаслідок ожеледиці не міг піднятися угору. повідомили з теруправління МНС у Рівненській області.

Того ж дня рятувальникам довелося буксирувати за допомогою потужної спецтехніки три вантажних автомобілі у селі Обарів, Бронники та поблизу села Карпилівка Рівненського району.

На Рівненщині цього тижня похолодає до 25 градусів морозу

Державтоінспекція України звертається до учасників дорожнього руху з проханням не забувати про заходи власної безпеки.

Водіям варто пам’ятати про особливості керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Тож дотримуйтесь швидкісного режиму, правил маневрування, з особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадам. В умовах недостатньої видимості, під час опадів тощо, включайте ближнє світло фар (чи протитумані фари).

Уважними та обережними слід бутий й пішоходам. Люди, коли переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Потрібно бути обачливими та зважати на погодні умови. Запорука безпеки – безумовне дотримання Правил дорожнього руху.

Крім того, під час ускладнення погодних умов по можливості варто утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим, хто виїхав, бути максимально уважними та обережними за кермом.





На правах реклами