Ми у Facebook
28.01.2013, 16:00

Американці перепродадуть "АЕС Рівнеобленерго" росіянам?

Американська компанія AES Сorporation, яка є власником ПАТ "АЕС Рівнеобленерго", тікає з України і готова продати акції ряду українських енергопостачальних компаній, придбаних раніше.
Група VS Energy домовилася з американською AES Сorporation про купівлю 89,12% акцій енергопостачальної компанії «AES-Київобленерго» та 84,56% компанії «AES-Рівнеенерго», - повідомляє Україна комунальна з посиланням на джерело на ринку.

«VS Energy купує два приватних обленерго... Американці біжать з ринку», - сказав він.

У той же час у прес-службі українського представництва AES сказали, що не мають інформації про досягнення домовленостей з продажу зазначених активів.

«У компанії не знають ні про які угоди чи домовленості. Але зважаючи на ефективну роботу компаній, що входять в структуру AES, їх результативність, деякі сторони, звісно, час від часу можуть проявляти інтерес щодо їх придбання», - сказав OGO.ua директор із зовнішніх та внутрішньо-корпоративних зв'язків ПАТ «АЕС Київобленерго» Андрій Пермяков.

У групі VS Energy інформацію про купівлю активів AES не коментують.

Довідково:
VS Energy володіє близько 95% акцій в «Кіровоград-», «Херсон-», «Житомиробленерго» та «Севастопольенерго». Групі також належить близько 70% у «Чернівціобленерго», близько 50% - в «Одесаобленерго» та близько 15-20% - в «Хмельницьк-» і «Миколаївобленерго». Нещодавно VS Energy продала контрольний пакет «Закарпаттяобленерго».

Бенефіціарами VS Energy International є кілька російських підприємців, у тому числі Олександр Бабаков.

Американська AES Washington Holdings BV (входить у структуру AES Сorporation) придбала пакети акцій «Київобленерго» та «Рівнеобленерго» розміром 75% +1 акція на приватизаційному конкурсі в 2001 році.

Потім AES Сorporation збільшила свої пакети акцій до 89,12% у «Київобленерго» і до 84,56% - у «Рівнеенерго».

«AES Київобленерго» та «AES Рівнеенерго» експлуатують розподільні електричні мережі, розташовані на території відповідних областей і поставляють електроенергію споживачам регіону.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ